News

Coronavirus: oamenii de știință au descoperit un nou simtom la bolnavii de COVID-19

28.07.2020 | 16:34
ADVERTISEMENT

Coronavirus face victime la nivel global, iar oamenii de știință lucrează de mai bine de jumătte de an la un vaccin care să împiedice răspândirea bolii în lume.

Cercetătorii vin cu noi informații cu privire la simptomatologia bolnavilor de COVID-19. Astfel, nu doar tusea sau febra înaltă sunt semne ale bolii, ci și o erupție cutanată la nivel bucal.

ADVERTISEMENT

Medicii au sesizat că majoritatea bolnavilor cu Sars Covid 2 prezintă acest enantem cu două zile înaintea celorlalte simptome.

Coronavirus are un nou simptom

Doctorii și oamenii de știință au făcut această descoperire cu privire la bolnavii infectați cu noul coronavirus, cu mențiunea că acest simptom apare înaintea celorlalte simptome în cazul virusului ucigaș.

ADVERTISEMENT

Așadar, acest enantem este o erupție care apare pe o mucoasă, bucală sau faringiană, în timp ce bolnavul este afectat deja de o boală eruptivă sau o infecție. Enantemul se întâlnește, de obicei, atunci când bolnavul suferă de rujeolă – petele Koplik, rubeolă – petele Forschheimer, scarlatină, toxoplasmoză, varicelă, variolă, HIV, primo-infecție tuberculoasă, sodoku – tifos murin.

Cercetătorii de la Spitalul Universitar Ramon y Cajal din Madrid vor să adauge această afecțiune pe lista oficială a celorlalte simptome caracteristice virusului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Medicii au făcut studiu între 30 martie și 8 aprilie, iar la 6 din cei 21 de pacienți cu COVID-19 au fost sesizate aceste pete din interiorul gurii, studiul a fost publicat în revista JAMA Dermatology, scrie news-medical.net.

Simptomele bolnavilor

Majoritatea oamenilor infectați cu COVID-19 și sunt simptomatici au febră, tuse frecventă, frisoane, dureri de oase, probleme cu stomacul, nu pot respira bine și sunt lipsiți de energie. De altfel, lipsa mirosului și a gustului pot fi alte două semnale ale infectării cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

În România, până azi, 28 iulie 2020, au fost confirmate 45.902 de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 25.794 s-au vindecat, iar 2.206 de români au murit de COVID-19.

În Argeș, situația este una gravă după ce numărul de îmbolnăviri crește de la o zi la alta. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât, marți, 28 iulie, ca masca de protecție să fie un accesoriu pe care toți românii care locuiesc și traversează zona județului Argeș să-l poarte.

„ Masca e obligatorie oriunde există mai mult de două persoane care se întâlnesc, indiferent că este spațiul public sau spațiu închis. Vorbim despre aglomerări în mijloacele de transport public, aglomerări în mijloacele de navetă tip maxi-taxi, aglomerările care se fac la schimbarea de tură în cadrul companiilor care lucrează pe schimburi și de aglomerările care se realizează fie în spații de tip terase, cluburi sau în spațiile publice, în zonele centrale, zonele de parcuri unde oamenii se adună. Măsurile se aplică la nivelul întregului județ.”, a precizat prefectul Soare, pentru Curierul zilei.

Tags: