News

Coronavirus România. Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 1.029. Au fost anunțați 22 morți. Victor Costache a demisionat din funcția de ministru al sănătății

25.03.2020 | 08:23
Coronavirus Romania Numarul imbolnavirilor a ajuns la 1029 Au fost anuntati 22 morti Victor Costache a demisionat din functia de ministru al sanatatii
ADVERTISEMENT

În România s-au înregistrat până în prezent un numărul de 906 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Din păcate, autoritățile au confirmat și 14 decese. Președintele Klaus Iohannis va face declarații de presă la finele ședinței cu premierul Orban și o parte dintre miniștri.

UPDATE, 26 martie, ora 20:02 / Conform unei informări de presă, numărul morților a ajuns la 22.

Va comunicăm încă 4 decese confirmate cu COVID-19.

19. Bărbat, 56 ani, din judetul Dambovita, hemodializat la un Centru de dializă, internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca, transferat în data de 23.03.2020, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul corinavirus la Spitalul de Boli Infecțioase V. Babeș – ATI

ADVERTISEMENT

20. Bărbat, 49 ani, din judetul Timiș, neinternat. S- a prezentat în data 20.03.2020 la UPU a Spitalului Județean de Urgență Timișoara unde a fost diagnosticat cu Pneumonie acută (clinc si radiologic). I s- a recomandat consult de specialitate la spitalul de boli infecțioase. Conform pacientului , acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. În 21.03.2020 s-a prezentat si la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat diagnosticat cu Pneumonie acuta. În 24.03.2020, stare deteriorată solicită ambulanță, i se recoltează proba de exudat pentru COVID si este lăsat la domiciliu. Confirmat pe data de 26.03.2020, decedat în aceeași dată. Pacientul avea boli cronice preexistente ( poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială)

21. Femeie, 70 ani, din judetul Neamt, internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamt-Nefrologie pentru hemodializă. Stare agravată din 25.03.2020, cand se suspecteaza infecție cu coronavirus și se recoltează proba. Deces in 25.03.2020. Confirmat pozitiv în data de 26.03.2020

ADVERTISEMENT

22. Bărbat, 45 ani, din judetul Arad, confirmat în data 25.03.2020, decedat in 25.03.2020 in ambulanta in timpul transferului in Spitalul BI V. Babes Timisoara.

UPDATE ora 23:03 / Numărul deceselor din România a ajuns la 17, conform unei informări de presă „În această seară au fost raportate încă 3 decese confirmate cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

15. Bărbat, 63 ani, din judetul Neamt, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași în sectia de ATI, confirmat pozitiv în data de 21.03.2020

16. Femeie, 70 ani, din judetul Suceava, internata in SJU Suceava, confirmată pe data de 25.03.2020

17. Femeie, 70 ani, din judetul Suceava, internata în SJU Suceava, confirmată pe data de 25.03.2020”, au transmis reprezentanții guvernului.

ADVERTISEMENT

UPDATE 20:24 / Ministrul sănătății Victor Costache a declarat la PRO TV că vrea să se testeze în cel mai rapid timp toată populația Bucureștiului, după modelul Coreei de Sud: „Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din ușă în ușă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache”. 


UPDATE 17.00: A fost înregistrat decesul cu numărul 14. Este vorba despre un bărbat de 52 ani internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava care a fost confirmat pozitiv la COVID 19 în data de 23 martie 2020 și care a decedat în această după-amiază.

Bărbatul suferea de obezitate.

UPDATE 15.15: Iată principalele declarații ale președintelui Iohannis:

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Posted by Guvernul României on Wednesday, March 25, 2020

“Am  avut cu premierul şi mai mulți miniștri o întâlnire foarte importantă. Am discutat despre starea economiei românești, despre protecția socială a românilor și finanțele publice. Am putut constata că există proiecte foarte bune, foarte multă implicare şi dorință de a rezolva problemele.

Criza se va termina și ne dorim ca atunci să fim capabili să repornim imediat economia. Se conturează o rectificare bugetară extraordinară pe două paliere. Este nevoie de alocarea a mai mulți bani pe sănătate, prima prioritate. A doua chestiune se referă la românii care, din varii motive, nu mai pot merge la serviciu și atunci este nevoie de bani pentru a veni  în sprijinul oamenilor.

Guvernul va da joi OUG pentru amânarea plății ratelor la bancă, la cererea celor care au datorii la bănci, ratele pot fi amânate până la finalul anului. Suntem convinși că până atunci economia își va reveni.”

Citeşte mai mult: Președintele Iohannis: Se conturează o rectificare bugetară extraordinară pentru a aloca bani pentru sănătate


UPDATE 13:10. Au fost anunţate 906 cazuri de infectare cu COVID-19, în România.  Dintre acestea, 86 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 23 la București, 6 la Craiova, 2 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași).

Până astăzi, 25 martie, 13 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Iași, Suceava, Arad, Craiova, Timișoara și Bacău, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 144 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 3 ani și 79 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 18 pacienți, din care 8 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.016 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 96.055 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Menționăm că aceste cifre referitoare la persoanele carantinate și izolate nu cuprind cifrele cu privire la situația din municipiul București, pentru care vom comunica în cel mai scurt timp posibil.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 14.466 de teste, din care 646 în unități medicale private.

Câte dosare penale au fost întocmite până acum

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 167 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 1.336 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

Care este situația cetățenilor români aflați în alte state

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 51 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 38 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 2 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda și Luxemburg. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 8 cetățeni români aflați în străinătate, 7 în Italia și unul în Franța, au decedat.


UPDATE 10:00. Al 13-lea deces, o femeie de 72 de ani din Caraș-Severin. Pacienta nu avea istoric de călătorie și nici nu a fost identificat un contact pozitiv.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, femeia a fost ”tranferată în seara zilei de 24/03/2020 la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara, de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, secția ATI, unde se afla din data de 21/03/2020”.


Coronavirus România 25 martie 2020

În ultimele zile, numărul cazurilor de coronavirus din România a avut o creștere alarmantă, ajungând, marți seara, la 794 de infectați. Până la această oră autoritățile au raportat și 11 decese.

Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie. Pacientul care a fost confirmat cu coronavirus lucra la barul unui cetățean italian care a vizitat România la finele lunii.

Pe teritoriul țării noastre au fost confirmate 794 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre acestea, 79 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 19 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța, una la Cluj și una la Iași), anunță Grupul de comunicare strategică.

Conform aceleiași surse, alte 5556 persoane sunt în acest moment plasate în centrele de carantină din țară, iar 87.506 sunt izolate la domiciliu.

Până la această oră, la nivelul întregii țări, au fost prelucrate 12.624 de teste, din care 461 în unități medicale private.

Pacienții nou confirmați în cursul zilei de marți au vârsta cuprinsă între 4 ani și 85 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internați 16 pacienți, din care 6 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Primul deces din România, înregistrat pe 22 martie

La aproape o lună de la primul caz de infectare cu coronavirus, pe teritoriul României a fost anunțat și primul deces.

A fost vorba de un bărbat în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova.

Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer), anunță Grupul de Comunicarea Strategică.

România, în carantină totală 

Marți, 24 martie, ministrul de Interne Marcel Vela și secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu au prezentat, într-o declarație de presă, conținutul Ordonanței Militare 3, care impune restricții de circulație mai dure și carantina totală în România.

Noile măsuri intră în vigoare miercuri, de la ora 12.00. Iată AICI noile măsuri ale autorităților.

VEZI DOCUMENTUL ORDONANȚEI AICI

ADVERTISEMENT