Sport

Coronavirusul afectează handbalul! Cel mai negru scenariu: “dubla” Dinamo – PSG riscă să fie anulată!

02.03.2020 | 09:12
Coronavirusul afecteaza handbalul Cel mai negru scenariu dubla Dinamo  PSG risca sa fie anulata
ADVERTISEMENT

Dinamo a obţinut o calificare istorică în optimile de finală ale Ligii Campionilor. “Dulăii” au învins cu 26-24 Sporting în returul din play-off şi se va bate în următoarea fază cu cea mai bogată echipă din lume, PSG. Însă, există riscul ca această “dublă” să nu se dispute din cauza epidemiei de coronavirus. 

Coronavirusul afectează handbalul! Cel mai negru scenariu: “dubla” Dinamo – PSG, anulată?

Din informaţiile FANATIK, oficialii lui Dinamo au fost informaţi de către EHF că dacă epidemia de coronavirus continuă să se extindă, meciurile din Liga Campionilor la handbal ar putea fi amânate sau chiar anulate.

ADVERTISEMENT

În aceste condiţii, victoria cu Sporting Lisabona este crucială pentru “dulăi”. În scenariul negru în care Liga Campionilor ar fi anulată în acest sezon, cel mai probabil cele 16 echipe rămase în competiţie ar urma să joace în sezonul viitor în competiţie.

Bineînţeles, deocamdată competiţia va continua conform programului stabilit, însă există o îngrijorare importantă la nivel de EHF privind epidemia de coronavirus şi forul european a informat cluburile la posibilitatea unor măsuri de criză în cazul în care epidemia se va extinde în Europa.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă Dinamo – Sporting! Trei variante pentru “dulăi”: Sala Dinamo, Sala Polivalentă sau BT Arena

Cu câteva zile înainte de returul dintre Dinamo şi Sporting, oficialii “dulăilor” au fost îngrijoraţi că meciul ar putea să se dispute fără spectatori. Din fericire nu a fost cazul, în condiţiile în care România s-au înregistrat trei cazuri de coronavirus depistate.

Conform programului de acum, Dinamo urmează să joace cu PSG în optimile de finală din Liga Campionilor în perioada 18-22 martie, iar returul ar urma să se desfăşoare pe 25-29 martie în deplasare, la Paris.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut unde se va disputa meciul dintre Dinamo şi PSG. Este puţin probabil ca meciul să se dispute tot în Sala Dinamo, din cauza capacităţii de 2000 de locuri. Celelalte variante sunt Sala Polivalentă din Bucureşti (5000 de locuri) sau BT Arena din Cluj (8000 de locuri).

PSG este cea mai bogată echipă de handbal din lume. Parizienii au un buget anual de 17 milioane de euro şi are în lot cel mai bine plătit handbalist din lume: Mikkel Hansen. PSG are în lot şi jucătorii care au fost desemnaţi cei mai buni handbalişti din lume în ultimii 4 ani: Mikkel Hansen şi Nikola Karabatic, fiecare cu câte două distincţii.

ADVERTISEMENT

“PSG este una dintre cele mai bune echipe din lume, noi trebuie să jucăm meciul la victorie. Ei au cei mai buni jucători din lume, dar noi dacă jucăm în echipă putem să câștigăm orice meci”, Kamel Alouini