News

Coșciug Covid, descoperit la o groapă de gunoi din București. Brățara de identificare a cadavrului, găsită în sicriu

29.03.2021 | 12:49
Cosciug Covid descoperit la o groapa de gunoi din Bucuresti Bratara de identificare a cadavrului gasita in sicriu
ADVERTISEMENT

Anchetă deschisă de Poliția Capitalei, după ce un coșciug din zinc de tipul celor folosite pentru cei decedați de Covid a fost găsit aruncat la o groapă de gunoi de la marginea Bucureștiului. În sicriu a fost găsită și brățara de identificare a cadavrului.

Din primele informații, oamenii legii au descoperit acest caz după ce o persoană a sunat la 112 și a anunțat că a văzut un coșciug din metal.

ADVERTISEMENT

Ajunși la locul indicat, anchetatorii au constatat că este vorba de un sicriu din zinc, care fusese deschis după ruperea sigiliilor. În plus, după cercetarea la fața locului s-a găsit și brățara de identificare a cadavrului, pe care acesta o primise la morgă. Trupul dispăruse fără urmă.

Descoperire terifiantă la marginea Capitalei. Coșciug Covid, găsit la o groapă de gunoi

Criminaliștii din România au de a face în această perioadă cu una dintre cele mai neobișnuite anchete din pandemie, după descoperirea unui sicriu gol la groapa de gunoi.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au găsit la groapa de gunoi de pe Bulevardul Nicolae Grigorescu un coșciug din zinc ce avea înăuntru mai multe obiecte, printre care și brățara de identificare a cadavrului.

În ancheta deschisă de Poliție, s-a stabilit faptul că un cetățean român, care fusese diagnosticat cu Covid-19 și decedase în străinătate, fusese adus în România, conform protocolului, într-un coșciug din zinc.

ADVERTISEMENT

Ulterior, din dorința familiei de a-l înmormânta creștinește, aceasta a apelat la o firmă de pompe funebre care ar fi schimbat coșciugul din zinc cu unul din lemn, anunță cei de la Gândul.ro.

Cel mai probabil, cei de la firma de pompe funebre ar fi și cei care au aruncat coșciugul pe marginea drumului, lângă groapa de gunoi.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, anchetatorii au afirmat că cercetările sunt încă în desfășurare, motiv pentru care încă nu pot fi făcute publice și alte detalii. Oamenii legii au spus însă că pe lista persoanelor suspectate se află, pe lângă reprezentanții unei firme de pompe funebre, mai mulți funcționari publici.

Protocol strict în cazul deceselor de Covid-19

În 2020, Ministerul Sănătății a emis un protocol privind funeraliile speciale care se fac în cazul în care sunt înregistrate decese din cauza Covid-19.

Acest protocol se referă la condițiile stricte de manipulare a trupurilor, dacă vor fi decese din cauza coronavirusului. Regulile sunt valabile pentru angajații spitalelor care vor fi nevoiți să manevreze trupurile, pentru angajații de la medicină legală, dar și pentru aparținători.

Toți vor trebui să poarte echipamente de protecție, combinezoane, măști și mănuși de protecție.

Și pentru membrii familiilor, regulile sunt foarte stricte. Trupurile sunt introduse în saci, iar sicriele vor fi sigilate imediat. Sicriul nu va putea fi deschis sub nicio formă, iar membrii familiei se vor putea apropia doar dacă au echipamente de protecție, măști și mănuși.

Autoritățile au stabilit ca înhumarea sau incinerarea să se efectueze în cel mai scurt timp disponibil cu sicriul sigilat. Familia sau reprezentanții autorităților publice locale (pentru cazurile sociale) sunt cei care aduc sicriul în care se pune cadavrul.

ADVERTISEMENT