Sport

Coșmar în debutul la Mondiale! Spania ne-a călcat în picioare într-unul dintre cele mai slabe meciuri din istoria României la turneele finale

30.11.2019 | 12:49
Cosmar in debutul la Mondiale Spania nea calcat in picioare intrunul dintre cele mai slabe meciuri din istoria Romaniei la turneele finale
ADVERTISEMENT

Debut de coșmar pentru România la Campionatul Mondial de Handbal din Japonia. Naționala lui Tomas Ryde a fost surclasată de Spania, scor 31-16, într-unul din ce a fost cele mai slabe meciuri din istoria naționalei României la turneele finale. Acum, avem mari emoții pentru meciul cu Senegal, care va avea loc de Ziua Națională a României. 

Coșmar în debutul la Mondiale! Spania ne-a călcat în picioare. Trei aruncări de la 7 metri acordate în primele 2 minute

Tomas Ryde a început meciul cu Mădălina Zamfirescu în inter dreapta și Laura Pristavița în centru, iar debutul de meci a fost unul slab în care le-am permis ibericelor să se desprindă la 3-0 în primele două minute, toate golurile fiind marcate de Pena de la 7 metri. Defensiva a fost foarte prost organizată și de fiecare dată jucătoarele noastre au trebuit să faulteze în semicerc.

ADVERTISEMENT

A fost momentul în care Ryde a introdus-o în teren pe Cristina Neagu. Interul stânga și-a făcut simțită prezența și a dat două pase luminoase Crinei Pintea, care a redus din handicap și păream că am reintrat în meci. Însă, de la scorul de 3-4, s-a rupt contactul cu ibericele și scorul a început să ia proporții.

Laura Pristăviţa, două eliminări în prima repriză! Ryde, tactică falimentară cu scoaterea portarului

Laura Pristăvița a fost debutantă la un turneu final și asta s-a văzut. Un joc foarte modest în prima repriză, cu multe ezitări, două eliminări de două minute și mingi pierdute. Mădălina Zamfirescu a început ca titular, însă a fost trasă repede pe pe bancă. Ryde a început să ruleze lotul, însă fără succes, în condițiile în care româncele au jucat de parcă s-ar fi văzut pentru prima dată.

ADVERTISEMENT

Până în minutul 15, Cristina Neagu a fost omul care ne-a ținut aproape, la 5-7. Însă, la o nouă eliminare, Ryde a hotărât să scoată portarul ca să avem șase fete pe atac. Tactică falimentară în condițiile în care s-a făcut rapid 5-10 cu două goluri marcate din poartă în poartă.

Vraişte în ofensivă! Trei atacuri la rând încheiate fără aruncare la poartă

Iulia Dumanska a intrat foarte bine în meci și a avut trei intervenții foarte bune, însă nu am putut să profităm pentru că atacul a fost “aerian”. În prima parte am jucat mult în inferioritate şi chiar dublă inferioritate, iar spanioloaicele au profitat uşor. Încă de la pauză situaţia arăta dramatic: 15-9.

ADVERTISEMENT

Dacă ne aşteptam la o evoluţie mai bună în partea secundă, ei bine… nu a venit. Portarul Spaniei, Navarro a marcat al doilea gol în debutul părţii secunde şi în continuare a domnit haosul în echipa României. Au fost trei acţiuni ofensive consecutive ale României care s-au încheiat fără aruncare la poartă!!! Bineînţeles, în tot acest interval, ibericele au continuat să puncteze şi s-au dus la 10 goluri.

Portarul Spaniei, mai multe goluri decât 14 jucătoare ale României

Neagu, la 50% din capacitate, după cum o caracteriza Ryde, a fost singura jucătoare care a mai avut câte o răbufnire de orgoliu. Însă, din minutul 40, Tomas Ryde a aruncat prosopul şi a introdus mai multe debutante în teren pentru a le odihni pe Neagu şi Pintea. Golurile au continuat să curgă în poarta naţionalei noastre şi chinul s-a încheiat cu un scor neverosimil: 31-16.

ADVERTISEMENT

La final, doar trei românce au avut mai multe goluri decât portarul naţionalei Spaniei, Silvia Navarro: Neagu, Pintea şi Polocoşer. Această statistică spune multe despre ceea ce s-a întâmplat pe parchet. Defensiva noastră nu a existat, tranziţia pe atac a fost mai lentă ca niciodată şi pe fază ofensivă a fost dezastru, multe dintre acţiuni fiind finalizate fără aruncare la poartă.

Dezastrul din atac şi apărare a fost arătat de statistică. România a avut 16 goluri din 42 de aruncări, în timp ce Spania a avut 31 de goluri din 44 de aruncări.

  • 5 goluri a avut Cristina Neagu (cea mai bună marcatoare de la noi)
  • 42 de aruncări a avut România în acest meci

 

ADVERTISEMENT