News

Coșmar pentru o tânără din Iași. A fost sechestrată și violată ore în șir de un coleg

O tânără din Iași a fost sechestrată și violată ore în șir de un coleg de clasă care o chemase la el acasă pentru a învăța împreună la matematică.
12.08.2023 | 10:23
Cosmar pentru o tanara din Iasi A fost sechestrata si violata ore in sir de un coleg
Coșmar pentru o tânără din Iași. A fost sechestrată și violată ore în șir de un coleg. Foto: Inquam Photos / Cornel Putan
ADVERTISEMENT

Fata a acceptat invitația tânărului de a merge la el acasă pentru a învăța, fără să bănuiască prin ce va trece. Când a reușit să scape din mâinile agresorului a fugit acasă la părinți. Șocați, aceștia au dus-o la Poliție unde a depus plângere. Familia fetei spune că victima se înțelegea bine cu agresorul.

Coșmar pentru o tânără din Iași

Tocmai de aceea nu a bănuit niciodată că ar putea păți ceva dacă acceptă să meargă acasă la băiat pentru a învăța împreună la matematică, conform Observatornews.ro. Din păcate pentru fată au urmat ore de chinuri și violuri, la care a fost supusă fără remușcări de băiatul pe care-l considera prieten.

ADVERTISEMENT

”În ce priveşte circumstanţele faptice, până la acest moment procesual, s-au reţinut în esenţă următoarele: în data de 28 iulie 2023, în intervalul orar 16:00 -19:00, în timp ce persoana vătămată de gen feminin se afla într-un apartament în care locuia suspectul, ar fi fost lipsită în mod ilegal de acesta, prin legarea mâinilor cu o curea, fiind totodată constrânsă de suspect să întreţină raporturi şi acte sexuale cu acesta”, a declarat Ștefan Fânaru, reprezentat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Coșmarul fetei nu s-ar fi oprit după aceste trei ore de viol, pentru că băiatul a obligat-o să doarmă la el peste noapte, după care a violat-o din nou dimineața. A reușit în cele din urmă să scape din apartamentul violatorului și să fugă acasă la părinți, care au însoțit-o la secția de Poliție pentru a depune plângere.

ADVERTISEMENT

”În continuare, persoana vătămată ar fi rămas cu cel din urmă pe parcursul nopţii în imobil, iar în dimineaţa următoare, în jurul orei 08:30, acelaşi suspect ar fi obligat-o să întreţină un raport sexual”, a mai declarat Ștefan Fânaru. În acest caz polițiștii au deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Un caz la fel de șocant avea loc în București, în urmă cu o lună. Atunci, un tânăr de 25 de ani era arestat după ce a violat o fată de 15 ani, fată pe care o racolase pe internet. Naivă, fata a urcat în mașina băiatului în momentul în care a fost chemată să se cunoască cu acesta, fără să știe ce va urma.

ADVERTISEMENT

Tânărul a parcat autoturismul pe o stradă din Sectorul 4, unde a violat-o pe fată. ”La data de 29 iulie 2023, Secţia 15 Poliţie a fost sesizată, prin sistem 112, cu privire la faptul că o minoră, în vârstă de 15 ani, ar fi fost victima unei infracţiuni de viol. Din cercetări, s-a stabilit că minora ar fi cunoscut în mediul online un tânăr, iar la data menţionată, în jurul orei 20.30, în timp ce se aflau într-un autoturism parcat pe o stradă din Sectorul 4, prin constrângere, împotriva voinţei persoanei vătămate, tânărul ar fi întreţinut raporturi sexuale orale cu aceasta, după ce în prealabil ar fi atins-o în mai multe zone ale corpului”, transmitea Poliția Capitalei.

Oamenii legii au reușit să-l identifice pe agresor și l-au reținut la scurt timp. ”La scurt timp, bărbatul de 25 de ani a fost identificat și prins de oamenii legii. El a fost dus la audieri, iar apoi reținut pentru 24 de ore. Ulterior, agresorul sexual a primit măsura arestului preventiv pentru 30 de zile”, au mai transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT

Astfel de cazuri sunt tot mai dese în România, violatorii alegându-și victimele atent pe internet. Este și cazul unei fete din Argeș, tot de 15 ani, care a fost violată de un bărbat de 28 de ani pe care îl cunoscuse pe Facebook. Inițial a dus-o pe fată la el acasă, unde a violat-o, după care s-a panicat și a dus-o la secția de Poliție din Topoloveni, unde a fost reținut de autorități.

ADVERTISEMENT
Tags: