News

Coșmar total pentru românii care pleacă în Grecia. Ce au pățit mulți dintre ei chiar la intrarea în țară

Experiență de coșmar pentru românii care merg în vacanță în Grecia. Ce au pățit la intrarea în statul elen. Valuri de furie.
17.06.2023 | 00:36
Cosmar total pentru romanii care pleaca in Grecia Ce au patit multi dintre ei chiar la intrarea in tara
Ce probleme au întâmpinat românii în drum către Grecia. Sursa foto: calatorescu.ro
ADVERTISEMENT

Grecia este în continuare o destinație unde românii pleacă să se bucure de vacanța de vară, captați de peisajele și prețurile de aici. Însă, lucrurile nu decurg conform așteptărilor, iar vineri au avut parte de o experiență de coșmar chiar la intrarea în statul elen.

Ce probleme au întâmpinat românii la intrarea în Grecia. Revoltă maximă

Cozi infernale s-au format la final de săptămână chiar la intrarea în Grecia, la două puncte de trecere a frontierei. La acestea au trebuit să stea o mulțime de turiști din România, Macedonia, dar și vecini din Serbia și Bulgaria. Cu toții au lăsat recenzii negative pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

”Rușine, rușine!”/ ”Inacceptabil”, sunt o parte dintre reacțiile turiștilor în mediul online, asupra aglomerației. Unii au stat chiar și 9 ore în coloane pentru a putea ajunge în zona mult visată pentru relaxare. Autoritățile locale au observat problema și se tem că turismul le-ar putea fi afectat.

Cum reacționează grecii față de coloanele de mașini formate de turiști la graniță

Președintele Camerei de Comerț Eleno-Sârbe a Greciei de Nord, Kostas Georgakos, i-a avertizat pe responsabilii de traficul creat că turiștii se pot îndrepta către alte locații unde să-și petreacă vacanța de vară, nemaisuportând să stea ore în șir în aglomerație.

ADVERTISEMENT

”Când așteaptă de la două până la nouă ore în mașinile și microbuzele oprite, împreună cu familiile lor pentru controlul la frontieră, este logic să fie furioși și să aleagă altă destinație la următoarea călătorie”, a comunicat Kostas Georgakos, potrivit publicației elene ThessToday.

Tot Președintele Camerei de Comerț Eleno-Sârbe a Greciei de Nord a transmis că zone precum Halkidi, Salonic sau cele din nordul Greciei vor simți cel mai mult consecințele problemei de vineri, 17 iunie. Turiștii care și-au făcut rezervări în destinațiile enumerate s-ar putea îndrepta către Turcia, Muntenegru sau sudul Greciei.

ADVERTISEMENT

”Singurii care nu vor fi afectați vor fi turiștii din Balcani cu o situație economică mai proastă, care nu cheltuiesc sume apreciabile, deoarece mulți vin cu provizii de mâncare din propria țară, dar atunci va fi prea târziu să ne plângem”, a mai informat bărbatul.

Pentru ca situația să fie rezolvată și să se prevină, Kostas Georgakos a cerut poliției de frontieră să trimită mai mulți angajați care să facă verificările legale. ”Este nevoie de mai mulți angajați la frontieră, de detașări sau redistribuiri, pentru a evita această așteptare”, a punctat bărbatul.

ADVERTISEMENT

Grecia este una dintre cele mai vizitate destinații de vacanță de către români. Mulți merg aici, considerând că sunt prețurile mai mici față de cele de pe litoralul românesc. Dincolo de experiențe frumoase, unii au parte de momente neplăcute, pe care le relatează pe rețelele de socializare. O familie, de exemplu, a găsit la o cazare condiții diferite față de ceea ce apărea în imagini, precum: ingrasie, scurgere la baie, becuri arse sau mizerie.

ADVERTISEMENT