Life

Coșmarul nu s-a terminat pentru fiul lui Kamara! Ce operație trebuie să facă în fiecare an

Kamara, solistul trupei Alb Negru, trebuie să se lupte an de an pentru viața fiului său. Până la majorat Leon trebuie să facă o multitudine de operații.
12.11.2022 | 17:20
Cosmarul nu sa terminat pentru fiul lui Kamara Ce operatie trebuie sa faca in fiecare an
ADVERTISEMENT

Coșmarul nu s-a terminat și nici nu se va termina prea curând pentru fiul lui Kamara. Leon a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică și a suferit nenumărate intervenții până acum. Din nefericire, micuțul va trebui să continue seria operațiilor an de an cel puțin până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Ce operație trebuie să facă în fiecare an fiul lui Kamara

Până la majorat, fiul lui Kamara mai are de făcut 10 operații, asta după ce, până acum, a trecut prin nu mai puțin de șapte intervenții. Ultima, în luna septembrie 2021, la Bacelona.

ADVERTISEMENT

Din momentul în care a fost diagnosticat cu boala degenerativă, o formă de paralizie cerebrală, cei care i-au dat viață lui Leon s-au luptat din răsputeri să-i amelioreze starea de sănătate și să-i ofere o viață cât mai normală.

În fiecare an, până la 18 ani, trebuie să mai facă o astfel de intervenție chirurgicală, de alungire a mușchilor, pentru a nu i se curba oasele”, a dezvăluit Kamara, în exclusivitate, pentru ego.ro.

ADVERTISEMENT

Kamara: ”Are puseu de creștere, iar dacă oasele se lungesc, mușchii rămân scurți”

Educarea micului ”leu” a fost principala grijă a lui Kamara, iar muzica a fost un aliat de nădejde.

Operațiile și terapiile dau rezultate, iar fiul Oanei și al lui Kamara face progrese pe zi ce trece.

ADVERTISEMENT

Sunt îmbunătățiri, Leon stă în fund, dar și în genunchi, reușește să-și păstreze echilibrul. Face terapii la București, în fiecare zi, dar mergem și la ședinte de kinetoterapie, mai intensive, la Timișoara.

Până la 18 ani, mai trebuie, în fiecare an, câte o operație de alungire de mușchi, pentru că el crește, are puseu de creștere, iar dacă oasele se lungesc, mușchii rămân scurți, pun presiune pe oase și oasele se strâmbă”, a explicat artistul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

De ce nu poate merge la școală fiul solistului de la Alb Negru

Cu o memorie fabuloasă, Leon interpretează multe cântece în franceză, chiar dacă nu a mers niciodată la școală, din cauza faptului că încă este dependent de scutec.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KAMARA (@kamara_albnegru)

Extrem de inteligent, micuțul are parte de educație acasă. Kamara, un luptător din fire, pâna ultima suflare se va chinui ca fiul lui să devină independent.

Cu școala, mai avem niște evaluări de făcut, să vedem la ce nivel este, a făcut cursuri acasă, până acum, cu bonele lui, una educatoare, alta învățătoare.

Căutăm să îl băgăm în sistem, dar nu poate sta la școală, în bancă, încă poartă scutec, nu poate să scrie, mânuța nu e funcțională, apucă greu lucrurile. Sunt convins însă că, atunci când va fi mare, va fi pe picioarele lui”, a mai mărturisit Kamara pentru Ego.

ADVERTISEMENT