Sport

Cosmin Contra are emoții înainte de Damac – Al Ahli: „Au jucători de 200 de milioane”. Exclusiv

Cosmin Contra a vorbit pentru Fanatik înainte de meciul cu Al Ahli, una dintre cele mai puternice echipa din Arabia Saudită. Ce spune de Nicolae Stanciu
09.11.2023 | 17:20
Cosmin Contra are emotii inainte de Damac  Al Ahli Au jucatori de 200 de milioane Exclusiv
Cosmin Contra și Nicolae Stanciu se confruntă cu echipa care a dat 200 de milioane de euro pe transferuri și i-a adus pe Mahrez sau Firmino. Sursă foto: Twitter, hepta.ro, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cosmin Contra și Nicolae Stanciu au parte de un adversar de top în campionatul Arabiei Saudite. Damac va întâlni pe Al Ahli, care i-a transferat pe Edouard Mendy (Chelsea), Roger Ibanez (AS Roma), Merih Demiral (Atalanta), Aliovski (Fenerbahce), Franck Kessie (Barcelona), Allan-Saint Maximilian (Newcastle), Ryad Mahrez (Manchester City) și căpitanul echipei, Roberto Firmino (Liverpool).

Cosmin Contra a vorbit pentru Fanatik înainte de meciul lui Damac cu vedetele de sute de milioane de la Al Ahli: „Întâlnim o echipă mare”

Cosmin Contra a analizat pentru FANATIK confruntarea cu echipa lui Roberto Firmino și Riyad Mahrez: „Sper să fie totul bine și să meargă după acest meci la echipa națională. Va fi titular cu Al Ahli. Suntem din ce în ce mai bine și avem doar o singură înfrângere în ultimele opt meciuri la Al-Nassr. Cred că meritam mai mult acolo decât să pierdem cu 2-1”.

ADVERTISEMENT

Al Ahli e un gigant al Arabiei Saudite, iar asta se vede prin numele uriașe aduse în această vară: „Echipa este într-un moment bun, creștem de la meci la meci. Azi întâlnim una dintre marile echipe din Arabia Saudită, care a investit foarte mulți bani, are jucători de 200 de milioane.

Însă nu ne sperie deloc lucrul ăsta. Suntem într-o formă bună și dacă vom fi bine și vom arăta ca la ultimele meciuri sunt sigur că putem să scoatem un rezultat bun”, a mai spus fostul selecționer al României.

ADVERTISEMENT

Cosmin Contra va continua la Damac și din vară? „Nu știu încă ce voi face”

Cosmin Contra a dezvăluit că nu a vorbit încă despre prelungirea contractului cu Damac: „Nu știu încă ce voi face. Am contract până în vară și deocamdată sunt aici. Încerc să fac lucrurile cât mai bine, echipa să funcționeze și să urcăm în clasament, să fim apreciați.

Cu tot ce s-a investit în acest an în Arabia Saudită e foarte greu să ții pasul, dar am încredere în echipa mea și în băieți. Muncim foarte mult la antrenamente, arătăm din ce în ce mai bine, așa că nu mă gândesc ce se va întâmpla anul viitor. În fotbal nu se știe niciodată”.

ADVERTISEMENT

Arabia Saudită a pompat miliarde de dolari în fotbal, iar asta se vede cu ochiul liber: „Se simte că au venit niște nume mari aici și poate fi comparat campionatul cu unul din Europa din punctul ăsta de vedere. Dar deocamdată suntem departe din alte puncte de vedere”.

Saudiții vor găzdui turneul final în 2034 și deja s-a dat startul mobilizării: „O să înceapă să investească în infrastructură pentru Campionatul Mondial și nu numai. Mai sunt însă multe alte lucruri care trebuie implementate în fotbalul din Arabia Saudită. Încet-încet se fac lucrurile astea”.

ADVERTISEMENT

Impactul pe care Cristiano Ronaldo și Neymar l-au avut în Arabia Saudită: „A crescut foarte mult nivelul”

Chiar dacă fotbalul a evoluat enorm în Golf, Cosmin Contra visează la revenirea în Spania: „Anul ăsta au fost aduși jucători pe bani foarte mulți, nume mari ca Neymar sau Cristiano Ronaldo și alții. Într-adevăr, a crescut foarte mult nivelul fotbalului. Niciun meci nu mai e ușor și fiecare echipă joacă bine. Au fost aduși antrenori foarte buni și de aceea trebuie să fim foarte bine pregătiți. 

Mie mi-ar fi plăcut să antrenez în alte campionate, să antrenez din nou în Primera Division, dar e greu să ajungi chiar dacă ai făcut lucrurile bine când ai fost acolo. Dar e bine să antrenezi, să nu ai pauze, fie că e vorba de Arabia Saudită sau de alt loc”.

Echipa lui „Guriță” nu se poate compara cu greii din Arabia Saudită care au bugete aproape nelimitate: „Trebuie să fac lucrurile cât de bine pot și să fiu apreciat. Damac are totuși rezultate cu un buget foarte mic și eu chiar sunt mulțumit. Am avut buget, gata, nu mai avem.

N-am urmărit jucători români. Au fost 2-3 transferuri care s-au făcut în ultima zi de mercato, când a venit și Nicușor Stanciu. Ăsta a fost bugetul pe care l-am avut. Nu am putut să facem mai mult”.

Ce spune de Nicolae Stanciu: „A adus un plus echipei. Vorbesc mult cu el”

Nicolae Stanciu e fără doar și poate cel mai important jucător al lui Damac: „Fotbalul nu e un sport individual, crede-mă. Stanciu de când a venit la Damac a fost jucătorul care a adus un plus de calitate echipei.

Vorbesc foarte mult cu el și o să ajungă la echipa națională cu multă încredere. Va ajunge foare bine la lot și cu moral bun”, a mai dezvăluit Contra pentru FANATIK.

  • 180 de milioane de euro valorează lotul lui Al Ahli față de Damac, evaluat la doar 19,86 milioane
ADVERTISEMENT