Sport

Cosmin Contra nu-i rămâne dator lui Edi Iordănescu: „Putem termina grupa pe primul loc!”

Cosmin Contra îi felicită pe „tricolori” după ce România a reușit să se califice la Campionatul European din Germania, dar nu-i rămâne dator lui Edi Iordănescu.
20.11.2023 | 19:58
Cosmin Contra nui ramane dator lui Edi Iordanescu Putem termina grupa pe primul loc
Cosmin Contra nu-i rămâne dator lui Edi Iordănescu. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fostul selecționer al României i-a răspuns lui Edi Iordănescu, după ce acesta i-a mulțumit și lui și lui Mirel Rădoi pentru campaniile anterioare ale „tricolorilor”, amintind că el a făcut schimbarea de generație la națională.

Cosmin Contra nu-i rămâne dator lui Edi Iordănescu

Cosmin Contra i-a felicitat pe „tricolori” după calificarea României la EURO 2024, dar nu-i rămâne dator lui Edi Iordănescu: „Nu-i ușor să faci un schimb de generații și să ai pretenții să te califici la Campionatul European sau Campionatul Mondial.

ADVERTISEMENT

După două ratări ale calificării, s-au aliniat astrele, am avut o grupă accesibilă. Mă bucur pentru băieți, mă bucur pentru Edi, mă bucur pentru Nicușor, că l-am adus la Damac. 

Au trecut opt ani, era timpul să ne mai calificăm la un turneu final. Stanciu mi-a vorbit foarte frumos despre atmosfera de la echipa națională, era convins că se vor califica și merita”.

ADVERTISEMENT

„A suferit mult după ce a ratat calificările anterioare. Important e ca mâine jucătorii să joace dezinvolt, să termine pe primul loc în fața Elveției, ceea ce e extrem de important pentru naționala noastră.

Trebuie să joace fără stres și să arate că au valoare. Aceste două campanii eșuate, le-au dat experiența necesară să obțină o calificare”, a mai spus Cosmin Contra, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

„Putem termina pe primul loc în grupă!”

„Eu vreau să-i mulțumesc lui Edi pentru că mi-a menționat numele. Acest schimb de generații a început cu mine, a continuat cu Mirel și el a reușit să aducă această calificare. Eu am avut curajul să debutez tinerii care au avut acel parcurs bun la Campionatul European de Tineret din Italia, nu e ușor să faci un schimb de generații.

În fotbalul actual, nu mai există adversari slabi, e meritul staff-ului pentru calificare. Poate că odată cu această calificare, putem să visăm și la Campionatul Mondial după mulți ani, de ce nu?

ADVERTISEMENT

Sper să avem parte de adversari accesibili și la tragerea la sorți. E clar că e o grupă din care puteai să te califici și e bine că ne-am calificat, ăsta era obiectivul și a fost îndeplinit.

Suntem alături de Edi, de jucători în continuare. Eu am șansa să-l antrenez pe Nicușor și să-l trimit în cea mai bună formă posibilă la națională și mă bucur enorm”, a continuat Cosmin Contra.

„Cu 50.000 de oameni în spate și fără stresul calificării la Campionatul European, jucătorii se pot descătușa și să joace foarte bine împotriva Elveției, un adversar puternic. Nu e greu să-i motiveze Edi pe jucători după calificare, sunt sigur că vor face un meci bun cu Elveția și merită să termine pe primul loc.

Rațiu era și în radarul nostru, când eram la națională. Acel meci cu Real Madrid, împotriva unui jucător precum Vinicius, i-a dat mare încredere și a făcut un meci mare și împotriva Israelului.

Sper ca Rațiu să continue la fel de bine, să joace în continuare la Rayo Vallecano și să ajute naționala. Eu cred că un mare câștig la națională este că avem o linie de fundași stabilă. Screciu evoluează foarte bine și Răzvan Marin a făcut un pas înainte și și-a asumat rolul de lider.

Mă bucur pentru Pușcaș, aveam nevoie de Pușcaș la națională. Eu l-am debutat și marcase 4-5 goluri cu mine la națională, era într-o formă foarte bună atunci”, a mai spus fostul selecționer al României.

ADVERTISEMENT
1,96 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „total goluri Elveția: peste 1,5 goluri” la meciul România - Elveția