Cele mai citite

Special. Cele trei erori prin care Contra a pus în cap naţionala României

Ce îşi poate reproşa Cosmin Contra după primul eşec ca selecţioner al echipei naţionale, România - Olanda 0-3. Motivele eşecului de pe Arena Naţională.
15.11.2017 | 15:00
Special. Cele trei erori prin care Contra a pus în cap naţionala României
ADVERTISEMENT

Cosmin Contra a suferit prima înfrângere din mandatul de selecţioner, 0-3 cu Olanda, pe Arena Naţională, şi are câteva lucruri pe care şi le poate reproşa după seara de marţi. FANATIK vă prezintă analiza erorilor pe care le-a comis selecţionerul, care în cele din urmă au dus la un eşec drastic în faţa batavilor.

După victoriile cu Turcia şi Kazahstan, plus remiza din Danemarca, noul selecţioner lăsase impresia că a găsit elixirul succesului la echipa naţională. Eşecul de pe Arena Naţională a arătat că toţi cei care au contestat numirea lui Contra au avut şi ei argumente întemeiate.

Cosmin Contra, decizie inexplicabilă cu Hanca

Poate ce mai mare surpriză a lui Contra a fost titularizarea lui Sergiu Hanca. Fotbalistul care nu a mai jucat 90 de minute în Liga 1 pentru Dinamo din luna septembrie a fost trimis pentru a-l bloca pe Memphis Depay. Rezultatul a fost simplu. Fotbalistul de la Lyon a fost cel mai bun de pe teren marţi seară. Contra a explicat că prima opţiune pentru postul de fundaş dreapta era Mihai Bălaşa, dar accidentarea acestuia la încălzire l-a obligat să schimbe. Totuşi, este greu de înţeles cum s-a ajuns la Hanca, fotbalist care este ieşit din formă şi vine după un scandal de proporţii la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Contra a fost taxat de Gică Popescu pentru decizia de a-l convoca pe Hanca: “Cosmin Contra trebuie să înţeleagă că nu mai este antrenorul lui Dinamo, este antrenorul naţionalei. L-ai convocat pe Hanca după un scandal. După un astfel de episod, nu poţi să convoci un jucător”.

2. Schimbarea de sistem, falimentară!

O altă decizie greşită care a dus la prima înfrângere din mandatul lui Contra a fost schimbarea sitemului. Selecţionerul a trecut de la 4-2-3-1 la 4-4-2, deşi jucătorii pe care i-a trimis pe teren nu se pliau pe un astfel de plan de joc. În aceste condiţii, atacul naţionalei a fost format din Ţucudean şi Budescu. Primul preferă să joace singur în ofensivă, să se bată cu fundaşii adverşi. A fost imposibil pentru Ţucudean să intre în combinaţii. Apoi, Budi preferă să joace în spatele vârfului, unde are mai mult spaţiu la dispoziţie pentru a finaliza sau a încerca driblinguri.

ADVERTISEMENT

Florin Tănase a avut şi el mari probleme cu sarcinile în plus pe care i le-a adus postul de mijlocaş dreapta. Trebuia să ajute defensiva, lucru la care nu se pricepe prea bine. Din cauza asta nu s-a mai văzut nici în apărare, nici în atac. Cei doi mijlocaşi centrali, Hoban şi Bicfalvi, nu au reuşit să ducă mingi spre atacanţi.

3. Bicfalvi în avanposturi, Stanciu la apărare

Chiar dacă problemele au fost evidente încă din startul partidei, Cosmin Contra nu a reuşit să le regleze nici pe parcurs. Ba chiar a făcut şi mai mari stricăciuni cu o schimbare făcută la pauză. Stanciu a intrat în locul lui Budescu, iar selecţionerul a decis să îl joace pe fotbalistul lui Anderlecht la mijloc, unde i s-au trasat multe sarcini defensive. În schimb, în avanposturi a fost urcat Eric Bicfalvi. Şi aici, rezultatul a fost inevitabil. Stanciu a făcut o nouă repriză extrem de modestă, în vreme ce Bicfalvi a fost absolut jenant în partea a doua.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CELE MAI CITITE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri