Sport

COSR încearcă imposibilul: Simona Halep la Jocurile Olimpice! „Nu renunțăm până nu epuizăm toate căile!“

Comitetul Olimpic și Sportiv Român face tot posibilul pentru a o avea pe Simona Halep la Jocurile Olimpice de la Paris, iar președintele a declarat că încearcă toate căile viabile.
12.04.2024 | 06:00
COSR incearca imposibilul Simona Halep la Jocurile Olimpice Nu renuntam pana nu epuizam toate caile
Simona Halep, all-in din partea COSR pentru participarea la JO / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român a oferit o serie de declarații cu privire la participarea Simonei Halep. Jocurile Olimpice se apropie vertiginos, iar sportul românesc este luat cu amploare.

Simona Halep, doar un vis pentru Jocurile Olimpice?

Mhai Covaliu a declarat că încearcă tot posibilul pentru a obține un wild-card Simonei Halep. Principalul motiv pentru care tenismena nu poate participa este poziția din clasamentul WTA, locul 1144.

ADVERTISEMENT

Suspendarea pentru dopaj este cea care a ținut-o departe pe Simona de teren, care încearcă acum să obțină puncte. Halep s-a înscris la un turneu WTA 125 din Portugalia, care, în cazul unui câștig, ar putea-o aduce în primele 450 de jucătoare.

Reintrarea Simonei Halep în circuitul WTA s-a întâmplat recent, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-a redus suspendarea. Sportiva a primit o reducere drastică a suspendării, de la 4 ani la doar 9 luni.

ADVERTISEMENT

Există această şansă pentru Simona. Şi eu pot să spun că până nu vom epuiza toate aceste căi de a obţine un wild-card pentru Simona nu vom renunţa. Cel mai important este că şi Simona să îşi dorească din toată inima acest lucru.

Ea are timp să ajungă la formă de dinainte. Depinde doar de ea şi de cât de mult îşi doreşte să participe la Paris. Noi o aşteptăm. Mesajul meu e să fie să fie sănătoasă, să aibă încredere şi în fiecare zi să mai urce câte o treaptă pentru a-şi îndeplini visul olimpic”, a declarat Mihai Covaliu, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Aproape 100 de sportivi români la JO, obiectivul COSR

COSR se află într-un foc continuu, unde speră că va avea în jurul a 100 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris. Conform președintelui Covaliu, se mai află în lupta pentru calificare încă 32 de sportivi români.

“Mai sunt încă 32 de sportivi români care au şanse de calificare la Jocurile de la Paris. Aşteptăm de la lupte, acolo unde va mai fi un turneu de calificare, aşteptăm la box, la atletism, la judo, tenis de masă, la scrimă… aşa că noi sperăm că aceste şanse pe care le mai au sportivii noştri să le şi materializeze. Noi sperăm că numărul să se apropie de 100… sperăm să facem un număr rotund.“, a mai spus Mihai Covaliu, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Câte medalii sunt mulțumitoare pentru România la JO?

Întrebat ce obiective are România la Jocurile Olimpice ca număr de medalii, Covaliu a spus că nu există un obiectiv. Presiunea mare asupra sportivilor poate afecta performanță, iar o estimare ar fi imposibilă, conform președintelui COSR.

Nu putem paria pe un număr de medalii, pentru că ştim toţi ce înseamnă tensiunea de la Jocurile Olimpice. Noi ne dorim cât mai multe. Vrem ca fiecare sportiv care are şanse să reuşească să le materializeze prin câştigarea unei medalii de orice culoare.

Este extrem de dificil, pentru că sportul în ultima perioadă a crescut foarte mult. De aceea e foarte greu să spui dinainte că vei câştiga un număr anume de medalii de aur, de argint sau bronz”, a precizat acesta.

ADVERTISEMENT