News

Costel Alexe, despre posibile inundații în țara noastră. Ministrul Mediului: ”Riscul cel mai ridicat îl avem pe Prut”

24.06.2020 | 22:52
Costel Alexe despre posibile inundatii in tara noastra Ministrul Mediului Riscul cel mai ridicat il avem pe Prut
ADVERTISEMENT

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat în urmă cu puțin timp că în următoarele zile sunt posibile viituri pe teritoriul țării noastre după ce în zona barajului de la Stânca Costeşti s-a acumulat o cantitate foarte mare de apă, viitura venind din Ucraina.

Concret, politicianul a mai precizat că riscul de inundații de pe râul Prut este foarte mare în condițiile în care Comitetul Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă a emise 55 de avertizări prin sistemul Ro-Alert în legătură cu aceste posibile viituri.

ADVERTISEMENT

Totodată, Costel Alexe a mai spus că numeroase persoane au fost evacuate din calea viiturilor, prefecții din România trebuind să identifice la această oră pagubele produse de inundațiile produse până acum.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, declarații despre viitura care vine din Ucraina

„Suntem pregătiți pentru perioada următoare, când avem acest front atmosferic care poate să genereze cantități însemnate de precipitații, să fim în contact direct cu populația care este vulnerabilă.

ADVERTISEMENT

La acest moment, avem nu mai puțin de 252 de persoane care au fost evacuate din calea viiturilor. Avem, la nivel de ISU, la nivel național, începută procedura de identificare a pagubelor produse de inundații.

În perioada următoare toți prefecții din țară vor trebui să continue acest proces pentru a evalua care sunt pagubele”, a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe, informează antena3.ro.

ADVERTISEMENT

Concret, există un pericol uriaș de inundații în zona barajului de la Stânca Costești, cantitatea de apă impresionantă venind tocmai din Ucraina. Nu se știe dacă barajul va putea ține toată cantitatea de apă, de aceea au fost evacuate cantități mari de apă.

„Pentru următoarele zile, riscul cel mai ridicat îl avem pe Prut, în zona barajului de la Stânca Costești, pentru că avem o cantitate impresionantă de apă care vine din Ucraina. (…)

ADVERTISEMENT

În ultimele două săptămâni au fost evacuate cantități mari de apă tocmai pentru a face față acestei viituri care va veni din Ucraina spre România. (…)

Barajul este pregătit să mai primească încă 500 de milioane de metri cubi pe lângă cei 700 de milioane pe care îi are, astfel încât toate localitățile aval de Stânca Costești să nu fie puse în pericol”, a completat politicianul, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT
Tags: