Sport

Costel Gâlcă a auzit că este pe lista lui Mihai Rotaru la Universitatea Craiova și a reacționat pe măsură: „Mi-aș dori să revin”

Costel Gâlcă este pe lista lui Mihai Rotaru pentru a-l înlocui pe Ivaylo Petev la Universitatea Craiova. Cum a reacționat antrenorul.
11.04.2024 | 22:52
Costel Galca a auzit ca este pe lista lui Mihai Rotaru la Universitatea Craiova si a reactionat pe masura Mias dori sa revin
Costel Gâlcă a reacționat după ce Mihai Rotaru l-a pus pe lista cu antrenori pentru Universitatea Craiova. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru este în căutarea unui antrenor după demiterea lui Ivaylo Petev, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK. Pe lista patronului din Bănie se află și numele lui Costel Gâlcă. Antrenorul în vârstă de 52 de ani a rămas liber de contract după despărțirea de Radomiak Radom.

Costel Gâlcă a auzit că este pe lista lui Mihai Rotaru la Universitatea Craiova și a reacționat pe măsură: „Mi-aș dori să revin”

Mihai Rotaru vrea să aducă un antrenor nou la Universitatea Craiova care, în primă fază, să gestioneze cu bine ultimele etape rămase din acest sezon. Patronul din Bănie are pe listă nume, precum Costel Gâlcă, Laurențiu Reghecampf, Mirel Rădoi sau Marius Șumudică.

ADVERTISEMENT

Costel Gâlcă, antrenorul care a adus ultimul titlu al FCSB-ului, în 2015, nu exclude să preia banca tehnică a oltenilor. Antrenorul rămas liber de contract de la final anului trecut este dispus să se așeze la masa negocierilor.

„Deocamdată nu am fost căutat, dar aș fi dispus să mă întâlnesc și să vorbim. Am spus-o și în alți ani că mi-aș dori să revin în fotbalul românesc. E complicat, e o situație complicată, dar în fotbal se poate întâmpla orice”, a declarat Costel Gâlcă, conform sport.ro.

ADVERTISEMENT

Costel Gâlcă, verdict despre lupta la titlu: „Principala favorită este FCSB”

Costel Gâlcă sugerează că nu este loc de surprize în lupta pentru câștigarea campionatului. Antrenorul în vârstă de 52 de ani a mărturisit că principala favorită la titlu este FCSB. „Să fim realiști, principala favorită la titlu este FCSB.

Având în vedere și punctele pe care le au în avans și cum arată FCSB în momentul de față. Eu pot să ascult, e normal ca patronul să aibă niște informații despre echipe, dar să-și impună un jucător… este exclus!”, a mai spus Gâlcă.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei, Costel Gâlcă le-a mai pregătit pe Almeria B, România U17, Steaua, Espanyol, Al-Taawon, Al-Fayha, Vejle, Al-Hazem sau Radomiak Radom. În sezonul în care a cucerit titlul cu echipa lui Gigi Becali, Gâlcă și-a trecut în palmares și Cupa României și Cupa Ligii.

Mihai Rotaru a făcut portretul noului antrenor de la Universitatea Craiova: „Ne dorim un «hardworker»”

Mihai Rotaru vrea ca până pe 18 aprilie să aleagă noul antrenor al Universității Craiova. Omul de afaceri din Bănie a descris tehnicianul perfect pentru a prelua formația „alb-albastră”. În prezent, Dragoș Bon se ocupă de lotul Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

„La Craiova, în momentul ăsta, 20% îl vor pe Șumudică, 20% îl vor pe Reghecampf, 20% îl vor pe Rădoi, 20% pe Gâlcă și restul pe altul. Sunt decizii pe care trebuie să le iei într-o perioadă scurtă. Nu avem o lună ca să analizăm antrenorii de pe lista scurtă, nu putem acoperi toată analiza.

Eu încerc să am o matrice, în care trec lucrurile pozitive și negative. Nu avem timp de aprofundare foarte mare. În primul rând, ne dorim seriozitate. După aceea ne dorim un «hardworker», un muncitor din greu. Cineva care sacrifică 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână pentru fotbal.

Și mai avem un concept. Dăm 1,3 milioane de euro la Academie și trebuie să producă ceva, doi jucători pe an, pe care antrenorul să-i folosească. Trebuie să meargă la antrenamentele echipei a doua, la Centrul de Copii și Juniori. Petev nu a făcut asta niciodată.

Sper ca până pe 18 aprilie să fim la semnarea contractului. Nu va fi un antrenor doar pentru finalul acestui sezon. Dacă voiam asta, rămânea Bon”, a declarat Mihai Rotaru, la TV Digi Sport.

ADVERTISEMENT
Tags:
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,85 este cota pentru „1 solist” la meciul Universitatea Craiova - Farul