Sport

Costel Gâlcă vine la Universitatea Craiova cu doi campioni cu FCSB

Costel Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova, va avea un staff format din patru oameni: doi antrenori secunzi, un preparator fizic și un antrenor cu portarii.
17.04.2024 | 12:30
Costel Galca vine la Universitatea Craiova cu doi campioni cu FCSB
Costel Gâlcă a venit la Universitatea Craiova cu doi oameni cu care a câștigat campionatul cu FCSB în 2015 FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Costel Gâlcă este noul antrenor al Universității Craiova. Acesta va avea un staff format din patru oameni: doi antrenori secunzi, un preparator fizic și un antrenor cu portarii.

Staff-ul lui Costel Gâlcă la Universitatea Craiova

Antrenorii secunzi sunt Iulian Matei și Dumitru Uzunea, colaboratori mai vechi de-ai lui Costel Gâlcă. Uzunea a lucrat cu fostul internațional inclusiv la FCSB, când au câștigat campionatul în 2015.

ADVERTISEMENT

De pregătirea fizică a echipei se va ocupa Ciprian Prună fost campion naţional la atletism. El și-a încheiat cariera de sportiv la începutul anilor 2000 şi a devenit preparator fizic. A lucrat la Sportul Studenţesc, FC Vaslui şi FC Viitorul, iar din 2014 a fost cooptat de Costel Gâlcă la FCSB, unde a contribuit la câștigarea titlului din 2015.

Costel Gâlcă l-a păstrat pe Daniel Tudor antrenor cu portarii

Costel Gâlcă l-a păstrat în staff și pe Daniel Tudor, ca antrenor cu portarii. Din informațiile FANATIK, oficialii Universității Craiova au insistat ca Daniel Tudor să se ocupe în continuare de pregătirea goalkeeperilor.

ADVERTISEMENT

Tudor le-a câștigat încrederea oamenilor din club, prin faptul că a reușit în scrurt timp să-l readucă într-o forma bună pe Laurențiu Popescu, după despărțirea de fostul antrenor cu portarii Adi Adilovic, plecat împreună cu Ivaylo Petev.

Cu antrenorul bulgar pe bancă, Universitatea Craiova intrase în criză de rezultate în SuperLiga. Echipa din Băniei câștigase la un moment dat doar șapte puncte în opt etape.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a anunțat miercuri, 17 aprilie, numirea lui Costel Gâlcă ca antrenor principal și staff-ul tehnic al acestuia.

“OFICIAL | Bun venit la Știința, Constantin Gâlcă! 

Constantin Gâlcă este noul antrenor al Universităţii Craiova. Tehnicianul a semnat cu Ştiinţa un contract valabil până la finalul sezonului competițional 2024-2025, cu opțiune de prelungire.

ADVERTISEMENT

Din noul staff tehnic vor mai face parte:
Dumitru Uzunea – antrenor secund
Iulian Matei – antrenor secund
Ciprian Prună – preparator fizic

Constantin Gâlcă a mai antrenat în trecut FCSB, Espanyol, Al-Taawoun, Al-Fayha, Velje BK, Al-Hazem și Radomiak. Și-a trecut în palmares un titlu de campion al României, Cupa României și Cupa Ligii.

Constantin Gâlcă va conduce în cursul zilei de astăzi primul antrenament în Baza de Pregătire „Ilie Balaci”.

vi

ADVERTISEMENT