Sport

La retrogradare! Clasament șoc pentru Universitatea Craiova în ultimele 8 etape!

„Alb-albaștrii” sunt într-o criză de rezultate, iar Universitatea Craiova este la retrogradare într-un clasament al ultimelor 8 etape din SuperLiga.
22.02.2024 | 22:40
La retrogradare Clasament soc pentru Universitatea Craiova in ultimele 8 etape
La retrogradare! Clasament șoc pentru Universitatea Craiova în ultimele 8 etape. sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Rezultatele din SuperLiga ale Universității Craiova sunt sub nivelul așteptărilor oricărui suporter din Cetatea Băniei. Într-un clasament al ultimelor opt etape realizat de FANATIK, trupa lui Ivailo Petev este la retrogradare și are mai multe goluri primite decât FC Botoșani, Dinamo, Poli Iași sau FC Voluntari.

Clasament șoc pentru Universitatea Craiova în ultimele 8 etape! Trupa lui Petev este la retrogradare

Ivailo Petev a început în forță la gruparea din Bănie cu trei victorii consecutive și o calificare în sferturile Cupei României Betano, însă în ultima perioadă lucrurile au luat o întorsătură neașteptată. „Alb-albaștrii” au intrat într-o criză de rezultate în SuperLiga, însă oficialii așteaptă ca antrenorul bulgar să redreseze Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Situația este una alarmantă pentru Ivailo Petev, deoarece Universitatea Craiova are un procentaj slab în ultimele opt etape. Doar FC Voluntari are mai puține puncte câștigate în SuperLiga decât „alb-albaștrii” într-un clasament realizat de FANATIK.

FCSB este lider incontestabil cu 18 puncte câștigate din 24 de partide, iar giuleștenii sunt cu o lungime în spatele „roș-albaștrilor” în clasamentul ultimelor opt etape. Într-un mod surprinzător este pe loc de play-off și Dinamo București, iar FC Botoșani este la egalitate cu CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Îngrijorătoare este situația Universității Craiova, care în ultimele opt etape a câștigat doar șapte puncte. „Alb-albaștrii” au învins Sepsi OSK, au remizat cu Poli Iași, UTA Arad, U Cluj și FC Botoșani și au ieșit înfrânți cu FC Hermannstadt, Farul și FCSB.

Astfel, Universitatea Craiova se află la retrogradare cu doar șapte puncte pe poziția cu numărul 15 la o distanță de un punct față de Poli Iași, U Cluj și Oțelul Galați. Pe ultimul loc se află FC Voluntari, care este la o lungime distanță în spatele trupei lui Ivailo Petev.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova nu s-a descurcat la fel de bine precum contracandidatele la podiumul din SuperLiga, care au acumulat peste 10 puncte de-a lungul celor opt etape disputate. Ivailo Petev mai are patru etape la dispoziție din sezonul regulat pentru a redresa gruparea din Bănie și a intra în play-off cu o diferență cât mai mică față de FCSB, Rapid și CFR Cluj.

clasament șoc Universitatea Craiova retrogradare
Clasamentul ultimelor 8 etape din SuperLiga! Universitatea Craiova e la retrogradare. sursă foto: Fanatik

Record negativ la Universitatea Craiova: câte goluri au primit în ultimele opt etape

Lucrurile nu stau bine nici în defensivă, deși gruparea din Bănie i-a transferat pe Denil Maldonado, Pyry Soiri, iar Gjoko Zajkov, Vladimir Screciu și Juraj Badelj au revenit la Universitatea Craiova. „Alb-albaștrii” au încasat un număr de goluri mare în ultimele opt etape.

ADVERTISEMENT

Trupa lui Ivailo Petev a primit 16 goluri într-un total de opt partide și a reușit să înscrie 13 în SuperLiga. „Alb-albaștrii” sunt urmați de Poli Iași cu 15 goluri încasate, iar șase dintre acestea au fost înscrise doar de Sepsi OSK în startul anului 2024.

Statistica este horror pentru echipa lui Ivailo Petev, bulgarul schimbând formula defensivă de la meci la meci. La Universitatea Craiova s-a schimbat și portarul după greșelile lui Laurențiu Popescu din ultima perioadă. David Lazar i-a luat locul între buturi, iar Sorin Cârțu l-a pus la zid după egalul cu FC Botoșani.

Concluzia după ședința de trei ore și jumătate la Universitatea Craiova: victorie cu FC Voluntari

Mihai Rotaru l-a băgat în ședință pe Ivailo Petev după FC Botoșani – Universitatea Craiova, iar acționarul oltenilor merge în continuare pe mâna bulgarului. Ultimele două clasate din clasamentul FANATIK se întâlnesc în următoarea etapă pe stadionul „Ion Oblemenco”.

După ultimele rezultate înregistrate în SuperLiga, Universitatea Craiova țintește obligatoriu cele trei puncte cu FC Voluntari. Formația lui Nicolae Dică încă nu se regăsește, iar ilfovenii au emoții mari în ceea ce privește salvarea de la retrogradare.

„A fost o discuție de trei ore și jumătate cu antrenorul și cu jucătorii. S-a făcut o analiză, e important să credem unii în alții că putem face mai mult decât în ultimele etape. Răspunsul a fost că da, putem mai mult.

S-au găsit soluții din partea staff-ului și ne asumăm în continuare acest staff”, a declarat Mihai Rotaru.

  • 1,58 este media de puncte pe meci a lui Petev la Universitatea Craiova
  • 2,15 este media pe care a înregistrat-o bulgarul în ultimul mandat la Ludogoreț
ADVERTISEMENT
1,57 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „1 solist și sub 5,5 goluri” la meciul Universitatea Craiova - FC Voluntari