Sport

Costel Pantilimon o susține de la Istanbul pe Manchester City în finala Ligii Campionilor: „Practică cel mai bun fotbal din lume”

Costel Pantilimon (36 de ani) a câștigat 5 trofee cu Manchester City. Ce spune înainte de finala Ligii Campionilor cu Inter Milano.
10.06.2023 | 18:01
Costel Pantilimon o sustine de la Istanbul pe Manchester City in finala Ligii Campionilor Practica cel mai bun fotbal din lume
Costel Pantilimon a cucerit 5 trofee la Manchester City în perioada 2011-2014. Sursă foto: Mike Hewitt/Getty Images
ADVERTISEMENT

Costel Pantilimon, fostul portar al lui Manchester City, consideră că „cetățenii” sunt favoriți la câștigarea finalei Ligii Campionilor.

Costel Pantilimon, fanul din România al lui Manchester City la finala Ligii Campionilor: „Toate calculele o dau favorită”

„Panti” a vorbit despre șansele fostei sale echipe să câștige trofeul la care șeicii visează de când au cumpărat clubul: „(n.r. Astăzi este finala Ligii Campionilor, Inter-Manchester City, cum vezi meciul ăsta? Ce şanse îi dai lui City de a câştiga finala?) Este un meci foarte foarte interesant şi un moment aproape de istorie pentru tot ce se întâmplă în tot angrenajul clubului”.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola nu a mai reușit să câștige Champions League după ce a plecat de la Barcelona: „Un trofeu ca şi Champions League, încoronat cu tot ce s-a întâmplat în anul ăsta ar fi ceva nemaipomenit. Plus că toată lumea aşteaptă să vadă că Guardiola poate câştiga Champions League-ul şi cu altcineva, nu doar cu Barcelona”.

Fostul portar al naționalei e de părere că echipa lui Guardiola a demonstrat că este cea mai valoroasă din lume: „(n.r. Cum ţi se pare echipa? A avut un parcurs fabulos până în finală) Echipa clar practică cel mai bun fotbal din lume. Este cu totul alt nivel. S-a văzut o diferenţă imensă şi în returul cu Real Madrid. Toate calculele o dau pe City favorită, dar este o finală”, a spus Pantilimon, conform Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Costel Pantilimon va vedea finala Ligii Campionilor de la Istanbul: „Știu cât de mult au investit în acest proiect”

Costel Pantilimon a vorbit și despre adversara lui City: „Inter a avut la rândul ei un parcurs nemaipomenit, în campionat nu s-a mai încoronat cu un trofeu, dar ceea ce s-a întâmplat în Champions League a fost ceva de luat în seamă”.

Oficialul lui Poli Timișoara ar fi dat orice să fie pe teren la acest meci: „Orice jucător şi-ar fi dorit să joace o finală de Champions League. Mă bucur că am făcut parte din acest club fantastic. Am câştigat cinci trofee, e un lucru pe care l-am făcut şi a rămas în istorie. Este o altă generaţie, au câştigat trofee pe bandă rulantă şi cred că o Ligă a Campionilor ar fi senzaţională”.

ADVERTISEMENT

Pantilimon este la Istanbul, locul finalei UEFA Champions League: „(n.r. Cum de nu ai ajuns la finală? Istanbul este destul de aproape.) Păi sunt aici. (n.r. Deci vezi finala acolo, şi cu emoţiile de rigoare bănuiesc.) Oarecum, nu neapărat.

Îmi doresc foarte mult pentru club să câştige, pentru că ştiu cât de mult au investit în acest proiect. Lucrurile au fost făcute treptat, cu cap. Este un club care se cataloghează în primele cinci din lume”.

ADVERTISEMENT

Marea finală dintre Manchester City și Inter Milano se dispută sâmbătă, 10 iunie, de la ora 22:00, la Istanbul, pe arena „Ataturk Olympic Stadium”.


  • Cotă WINNER pentru finala Ligii Campionilor: 2.53 este cota pentru „total goluri 2+” la Manchester City – Inter Milano

ADVERTISEMENT