Fotbal intern

Craiova lui Mititelu, eliminată de o echipă din Liga 4! Rapidul s-a calificat! Toate rezultatele din Cupa României

15.08.2018 | 20:21
Craiova lui Mititelu eliminata de o echipa din Liga 4 Rapidul sa calificat Toate rezultatele din Cupa Romaniei
ADVERTISEMENT

Miercuri, 15 august, s-au jucat meciurile din turul secund al Cupei României și deja s-au înregistrat mai multe surprize în această competiție. Cea mai mare dintre ele este eliminarea trupei lui Adrian Mititelu, FC Universitatea Craiova.

Trupa lui Mititelu a fost învinsă de CSM Slatina, scor 2-0, după o dublă reușită de Andrei Bîră, în minutul 31 și în prelungirile partidei.  Potrivit site-ului oficial, echipa formată de autoritățile locale din Slatina a promovat în anul precedent în Liga 4 și a câștigat Cupa României în județul Olt. Astfel, CSM Slatina a avut dreptul să joace pe „tabloul principal” al Cupei României, unde în turul 2 a întâlnit FC Universitatea Craiova, campioana județului Dolj. Trupa slătineană îl are ca antrenor pe fostul atacant din Liga 1, Bobi Verdeș, care timp de două sezoane a jucat și la Universitatea Craiova, între anii 2001-2003. FC U Craiova a ajuns în turul 2 al Cupei României după ce a câștigat la masa verde meciul din primul tur, împotriva celor de la Internațional Bălești. De partea cealaltă, CSM Slatina a câștigat cu Cozia Călimănești, scor 3-2.

ADVERTISEMENT

Craiova lui Mititelu, eliminată din Cupa României. Mititelu: „Nu concep să nu promovăm în Liga 2”

Eliminarea Craiovei vine ca un șoc pentru microbiștii din România. Într-un interviu acordat recent, Adrian Mititelu a spus că echipa sa are un buget uriaș pentru Liga 3: Suntem favoriți să câștigăm Liga a 3-a. Nu concep să nu promovăm la finalul sezonului. Avem o echipă puternică. Bugetul este de 800.000 de euro, a declarat Adrian Mititelu pentru gsp.ro.

În perioada de pregătire, Mititelu și-a schimbat antrenorul, iar Fane Stoica a venit în locul lui Nicolo Napoli. De asemenea, oltenii și-au întărit lotul cu peste 10 fotbaliști. Cei mai cunoscuți sunt Constantin Grecu, care a trecut pe la Pandurii Târgu-Jiu și Dinamo, Surugiu, care a fost la Petrolul și Craiova în Liga 1, Sabin Lupu, fost jucător al celor de la FC Hermannstadt.

ADVERTISEMENT

Rapid, calificare en fanfare în Cupa României

Celălalt nume mare din turul 2 al Cupei României a fost Rapid București. Rapidiștii au trecut en fanfare de FC Bragadiru, cu scorul de 5-0. La pauză scorul era 3-0. Partida s-a jucat pe Stadionul Giulești. Meciul cu Bragadiru va fi unul dintre ultimele jucate de trupa alb-vișinie pe acest stadion, care va intra în procesul de modernizare pentru Euro 2020. Deja stadionul Ghencea a fost demolat de către autorități, în vederea pregătirilor pentru competiția continentală.

Scorul rundei l-a făcut echipa din Oltenița, care a trecut de Agricola Borcea, în deplasare, scor 9-2! Asta în timp ce Sănătatea Cluj, o echipă cu tradiție în fazele superioare ale Cupei României, a trecut fără emoții în deplasare de Arieșul Turda, scor 3-1.

ADVERTISEMENT