Fotbal intern

O nouă brigadă contestă FCU 1948. Ce spun Capillati despre Mititelu

UPDATE. Una dintre facţiunile galeriei fostei mari echipe Universitatea Craiova, Capillati, a luat act de ultimele evenimente petrecute în fotbalul oltenesc şi a emis un comunicat în legătură cu...
09.08.2017 | 00:03
O noua brigada contesta FCU 1948 Ce spun Capillati despre Mititelu
ADVERTISEMENT

UPDATE. Una dintre facţiunile galeriei fostei mari echipe Universitatea Craiova, Capillati, a luat act de ultimele evenimente petrecute în fotbalul oltenesc şi a emis un comunicat în legătură cu modul cum vor fi alături de acesta în continuare.

“Comunicat Capillati 7 august 2017

În urma evenimentelor recente ce au avut loc în jurul suporterilor olteni, dorim să comunicăm decizia luată de brigada noastră.

ADVERTISEMENT

Considerăm că această FCU 1948, fondată în 2013, nu are nici cea mai mică legătură cu echipa care făcea odinioară legea în fotbalul românesc, Mititelu fiind singurul vinovat pentru situaţia actuală.

Dorim reluarea activităţii fotbalistice a echipei noastre de suflet pe care o vom susţine din prima clipă de la revenirea sa.

ADVERTISEMENT

Concluzionând, nu vom mai participa la meciurile echipei FCU 1948 din liga a patra, dar nu ne vom suspenda activitatea”, se arată în comunicat.

capi

UPDATE. Adrian Mititelu a postat pe facebook actele care, conform spuselor sale, confirmă faptul că societatea pe care o conduce, FCU Craiova 1948, este continuatoarea vechii echipe Universitatea Craiova. Mititelu explică faptul că echipa patronată de Mihai Rotaru nu are nicio legătură cu vechea formaţie a Băniei şi aduce şi acte drept dovezi în acest sens. (restul actelor puse de patronul FCU, aici)

ADVERTISEMENT

20708074_1877050859288030_2742658238656166917_n

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Suporterii din Craiova se împart în trei: dacă până acum erau doar cei care susţineau CSU Craiova şi cei care erau alături de FCU, echipa lui Adrian Mititelu, acum a apărut şi cea de-a treia formaţiune. E vorba de cea care contestă ambele formaţii, despre care spun că nu sunt adevăratele Universitatea Craiova, ci doar două clone.

ADVERTISEMENT

Gruparea Ultras Craiova 2004, din care fac parte cei doi suporteri care au intrat pe teren la finala Europa League din 2012 cu mesajul “Justice for Craiova”, a dat un comunicat prin care acuză ambele echipe că falsifică istoria şi induc lumea în eroare. Fanii susţin că şi echipa lui Mititelu este înfiinţată în martie 2013, ca şi CSU Craiova, şi că sigla pusă pe noile echipamente nu este cea istorică.

Craiova suporteri. Mititelu: “Sigla e restilizată!”

“Odată cu înscrierea echipei U Craiova 1948 SA în campionat, am realizat că aceasta este încă o incercare mizeră a fostului patron de a înşela şi de a folosi suporterii adevăraţi ai Ştiintei. Vă prezentăm căteva dintre motivele care ne fac să credem asta: U Craiova 1948 SA este înfiinţată în martie 2013, acelaşi an al înfiinţării celor de la CSU, Această societate nu deţine palmaresul echipei FC Universitatea Craiova, stema de pe tricourile echipei a fost transformată în FCU 1948, cu un desen greu de digerat, pentru că fostul patron a pierdut dreptul de a folosi stema originală încă din 2016, Această încercare de a falstfica stema Ştiinţei este încă o jignire adusă adevăraţilor suporteri. Considerăm că această echipă nu este continuatoarea FC Universitatea Craiova, iar noi – Ultras 04 – nu o să susţinem o echipă inventată în 2013, cum nu am susţinut şi nu o să susţinem echipa creată, în acelaşi an, de fostul primar al oraşului şi câţiva oameni cu bani din Bucureşti”, se arată în comunicatul grupării. 

Adrian Mititelu s-a apărat, explicând că sigla este doar una restilizată! “Şi marile cluburi, ca Real şi Barca şi-au restilizat sigla. Asta nu înseamă că vechile embleme nu mai fac parte din brand”, a scris Mititelu pe facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: