Life

Creatura bizară care l-a șocat pe un fermier. Era dispărută de secole bune, dar a apărut acum în cotețul cu găini

Un fermier a avut parte de un șoc. A găsit în cotețul găinilor un animal bizar, dispărut de secole bune. Credea că este o pisică.
28.10.2023 | 17:16
Creatura bizara care la socat pe un fermier Era disparuta de secole bune dar a aparut acum in cotetul cu gaini
Creatura era similară cu o pisică. Sursa foto: ABC
ADVERTISEMENT

Un fermier din Australia, pe nume Frank Pao-Ling Tsai, a fost speriat de creatura pe care a descoperit-o în cotețul găinilor. A dat peste un animal despre care știa că este dispărut de secole bune. Inițial a crezut că este o pisică, dar oamenii de știință l-au informat despre specie.

Ce animal rar, înfricoșător, a găsit un fermier în cotețul găinilor sale

Frank Pao-Ling Tsai își vedea de treburile prin gospodărie când într-o dimineață de 26 septembrie a auzit cum țipă găinile sale. S-a dus de îndată la fața locului și a fost uimit, dar și confuz de ceea ce avea în fața ochilor. A reușit să captureze animalul ciudat și l-a și fotografiat.

ADVERTISEMENT

”Nu aveam idee ce era. Mă așteptam să găsesc o pisică, dar, în schimb, am găsit acest animal ciudat. A mâncat din hrana păsărilor.”, a detaliat Frank Pao-Ling Tsai pentru Australian Broadcasting Corporation. 

În imaginile surprinse de australian apare un animal cu corp blănos, de culoare maro, cu coadă lungă și pete albe. Mai mult, părea destul de fioros din cauza dinților mari și ascuțiți. Bărbatul a decis să contacteze autoritățile pentru a duce fiara la un adăpost.

ADVERTISEMENT

”Am dat videoclipul Parcului Național și Faunei Sălbatice pentru a vedea ce animal a luat mâncarea găinilor”, a mai mărturisit Frank Pao-Ling Tsai pentru sursa menționată. În urma apelului său, reprezentanții parcului au comunicat că este un quoll cu coadă pătată.

Animalul nu și-a mai făcut apariția de 130 de ani

Quoll-ul are dimensiunea unei pisici, de aceea poate fi ușor confundat, până să-și arate colții și fălcile mai mari. ”Este un eveniment pe care îl vezi o dată în viață, într-adevăr”, a declarat un cercetător, după ce a analizat și el specia.

ADVERTISEMENT
animal ciudat
Quoll-ul surprins de fermier. Sursa foto: Frank Pao-Ling Tsai

 

După ce a ajuns într-un centru de animale, quoll-ul a fost supus și unui test genetic pentru a se afla dacă nu cumva este o modifcare genetică. Totodată, autoritățile locale au hotărât să amplaseze camere de luat vederi în zona unde a fost captura quoll-ul.

”Vom instala, de asemenea, niște camere de vedere nocturnă pentru a determina dacă există mai multe quolls la ferma respectivă sau în zona Beachport. Este un animal care se poate deplasa pe distanțe mari, până la 15 kilometri pătrați.

ADVERTISEMENT

O parte din motivul pentru care se crede că a dispărut de aici, în sud-est, se datorează pierderii habitatului, dar quollii supraviețui oriunde, de la păduri până la o țară mai deschisă, a transmis Ross Anderson, reprezentant al districtului Limestone Coast .

ADVERTISEMENT