Life

Animalul ciudat care și-a făcut apariția pe străzi. Oamenii au crezut că este o mutație genetică

Ce animal ciudat și-a făcut apariția pe străzi. Oamenii au rămas uimiți și au crezut că este vorba despre o mutație genetică.
25.10.2023 | 21:43
Animalul ciudat care sia facut aparitia pe strazi Oamenii au crezut ca este o mutatie genetica
Despre ce animal este vorba. Sursa foto: mdpi.com, Southern Living
ADVERTISEMENT

Un animal cu un aspect bizar a fost observat pe străzile din Brazilia. Trecătorii s-au speriat și au presupus că este o mutație genetică. Oamenii de știință l-au analizat atent și au ajuns la o concluzie. Și ei sunt uimiți de descoperirea lor.

Ce animal ciudat și-a făcut apariția pe străzile din Brazilia

Deși de-a lungul timpului s-au efectuat numeroase cercetări, de multe ori oamenii de știință realizează că Pământul nu este descoperit pe deplin. Multe animale, de exemplu, sunt încă un mister, iar unele par a fi mutații genetice, pe care nu și le-ar fi imaginat vreodată.

ADVERTISEMENT

În orașul Vacaria, din Rio Grande do Sol, s-a observat într-o zi un animal cu păr negru, care părea un câine. Însă, la o privire mai atentă mulți oameni și-au dat seama că nu este vorba despre un patruped obișnuit. Cercetătorii au constatat că au în față, de fapt, un hibrid.

Un hibrid între o vulpe de pampas din America de Sud și un câine, acest tip de animal s-a plimbat pe străzile din Vacaria, din Rio Grande do Sol. ”Această descoperire implică faptul că deși aceste specii s-au separat cu aproximativ 6,7 milioane de ani în urmă și aparțin unor genuri diferite, ele încă pot produce hibrizi viabili”, potrivit mdpi.com

ADVERTISEMENT

Animalului hibrid i s-a făcut și o analiză ADN și s-a constatat că tatăl său erau un câine, iar mama era o vulpe de pampas. De asemenea, i s-au mai depistat 76 de cromozomi în total, aceștia având un aspect similar cu cel al câinilor domestici și al vulpii de pampas.

Oamenii de știință, uimiți de specia rară

Pe lângă toate acestea, cercetătorii au observat și că animalul nu avea o agresivitate similară unui câine și că poate produce la rândul său alți hibrizi. Oamenii de știință sunt uimiți de cum se pot reproduce speciile care au o oarecare modificare genetică.

ADVERTISEMENT

”Nu era la fel de docil ca un câine, dar îi lipsea agresivitatea așteptată de la un canid sălbatic atunci când este manipulat. Această descoperire implică faptul că deși aceste specii s-au separat cu aproximativ 6,7 milioane de ani în urmă și aparțin unor genuri diferite, ele încă pot produce hibrizi viabili”, explică un cercetător pe nume Bruna Szynwelski.

Hibrid in Brazilia
Animalul hibrid observat in Brazilia. Sursa foto: mdpi.com

 

”Chrysocyon brachyurus (denumirea științifică a hibridului, n.r) sunt cunoscute în statul Rio Grande do Sul.Aceste specii au o formă și dimensiune a corpului asemănătoare canidului. Cu toate acestea, culoarea pelajului lor nu este similară.

ADVERTISEMENT

În timp ce culoarea pelajului Lycalopex gymnocercus este gri-gălbui în blană și de culoare deschisă la picioare, la ”Cerdocyon thous, este gri deschis cu o dungă întunecată în blană și fire de păr întunecate în labe,  culoarea pelajului canidului era complet închisă, cu peri albi rare”, mai explică experții.

ADVERTISEMENT
Tags: