Life

Creatura rară care și-a făcut apariția în România. Oamenii au rămas uluiți când au văzut-o

Pasărea superbă care a ajuns pe teritoriul țării noastre. Specialiștii au fost plăcut surprinși să o observe atât de aproape.
29.10.2023 | 08:00
Creatura rara care sia facut aparitia in Romania Oamenii au ramas uluiti cand au vazuto
Pasărea superbă care a ajuns pe teritoriul țării noastre. Specialiștii au fost plăcut surprinși să o observe atât de aproape. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Creatura rară care şi-a făcut apariţia în România. Oamenii au rămas uluiți când au văzut-o. Prezența acesteia a fost semnalată de Ambasada României în Statele Unite ale Americii pe una dintre paginile sale de socializare.

Pasărea superbă care a ajuns pe teritoriul țării noastre. Specialiștii au fost plăcut surprinși să o observe atât de aproape

Pasărea superbă care a ajuns pe teritoriul țării noastre și care a fost văzută în mai multe locuri. Specialiștii au fost plăcut surprinși să o observe atât de aproape, mai ales că este o apariție extrem de rară.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor furnizate de rombird.ro, este vorba de flamingo roz care a fost fotografiat ultima oară pe data de 6 octombrie 2023. Imaginile au fost surprinse în satul Sinoe din comuna Mihai Viteazu din județul Constanța.

De asemenea, cu o zi înainte o altă persoană a dat ochii cu ea în stațiunea Eforie, apariția fiind una extrem de rară pentru România. Specialiștii sunt de părere că păsările se opresc doar pentru câteva zile aici.

ADVERTISEMENT

Observatorii au mai transmis că flamingo roz poposește în Dobrogea în drumul său pentru a se odihni și pentru a căuta hrană. Ambasada României în Statele Unite ale Americii a vorbit despre prezența ei pe pagina de Facebook.

Postarea este ilustrată cu o serie de imagini realizate de fotograful Mircea Bezergheanu, un artist specializat în zona Dobrogei. Totodată, mai reiese faptul că aceste păsări frumoase mai pot fi observate perioada aceasta pe lacurile Tuzla și Nuntași din județul Dobrogea.

ADVERTISEMENT
Flamingo roz văzut în Dobrogea
Flamingo roz văzut în Dobrogea. Sursa foto: rombird.ro / Mircea Bezergheanu / Facebook Ambasada României în SUA. Colaj: Fanatik

Flamingo roz, văzut în județul Dobrogea

„Păsările Flamingo sunt o apariție extrem de rară pentru România”, este mesajul transmis de Ambasada României în Statele Unite ale Americii pe Facebook. Păsările roz au fost imortalizate în mai multe poze.

„Deși specialiștii spun că păsările Flamingo se opresc doar pentru câteva zile în țara noastră și pleacă apoi mai departe, iată că acestea sunt încă prezente în Dobrogea, pe lacurile Tuzla și Nuntași”, a mai anunțat instituția.

ADVERTISEMENT

Atunci când se află în captivitate păsările își pierd culoarea penelor care redevin albe. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că îngrijitorii nu adaugă cantaxantină artificială în dieta lor. Enzimele din sistemul digestiv descompun substanța în pigmenți care sunt absorbiți de ficat.

În felul acesta ajung să coloreze penele în nuanțele renumite acestei specii. Păsările flamingo pot trăi aproximativ 30 de ani în sălbăticie și aproximativ 50 de ani în captivitate. În Roma Antică erau vânate pentru limba lor, considerată o delicatesă.

ADVERTISEMENT