News

Credeați că le-ați auzit pe toate? O pisică reținută pentru trafic de droguri a evadat dintr-o închisoare de maximă securitate din Sri Lanka

03.08.2020 | 17:25
Credeati ca leati auzit pe toate O pisica retinuta pentru trafic de droguri a evadat dintro inchisoare de maxima securitate din Sri Lanka
ADVERTISEMENT

Credeați că le-ați auzit pe toate? Vă contrazicem! Autoritățile din Sri Lanka au reținut la sfârșitul săptămânii trecute o pisică.

Felina este acuzată nici mai mult, nici mai puțin de contrabandă cu droguri și cartele SIM. Oamenii legii spun că animalul obișnuia să le care într-o pungă de plastic legată la gât.

ADVERTISEMENT

Atenție! Pisica a fost prinsă de serviciile de informații și închisă în penitenciarul de maximă securitate Welikada din Colombo, capitala țării.

Pisică scăpată dintr-un penitenciar de maximă securitate

Nu este primul animal pe care l-au prins  polițiștii din Sri Lanka în ultima perioadă. Aceștia au capturat și un vultur folosit de traficanți pentru a transporta droguri în suburbiile capitalei Colombo.

ADVERTISEMENT

De remarcat că, felina căra în momentul în care a fost prinsă două grame de heroină, două cartele SIM și un card de memorie.

Nu s-a terminat aici! Pisica a evadat din camera în care era închisă în interiorul închisorii, conform unui anunț făcut de polițiști.

ADVERTISEMENT

Penitenciarul de maximă securitate din Colombo a raportat în ultimele săptămâni o creștere a numărului de persoane care aruncă peste zid, în interiorul închisorii, pachete cu droguri, telefoane mobile și încărcătoare de telefon.

Sri Lanka se luptă cu o uriașă problemă a drogurilor, fiind implicați în trafic chiar și ofițeri de la serviciul de combatere a narcoticelor.

ADVERTISEMENT

Conform ultimelor date ale OMS publicate în 2018, decesele cauzate de consumul de droguri din Sri Lanka au ajuns la 171 sau 0.13% din total.

In varsta ajustata rata de deces este de 0.81 la 100.000 de locuitori Sri Lanka, coeficient care ocupă locul 123 în lume.

ADVERTISEMENT
Tags: