News

Crește numărul copiilor infectați cu coronavirus la centrul de plasament din Iași. Alte cazuri anunțate

29.04.2020 | 19:56
Creste numarul copiilor infectati cu coronavirus la centrul de plasament din Iasi Alte cazuri anuntate
ADVERTISEMENT

Autoritățile au anunțat creșterea numărul de copii infectați cu coronavirus la centrul de plasament din Iași. După cazul de luni, în cursul zilei de miercuri s-au înregistrat alte infectări.

Crește numărul copiilor infectați cu coronavirus la centrul de plasament din Iași. Alte cazuri anunțate

Cazurile de infectarea cu COVID-19 la Centrul de plasament ”Sfântul Andrei” din Iaşi se află pe un trend crescător care îngrijorează autoritățile.

ADVERTISEMENT

La mijlocul acestei săptămâni, alți trei copii de la centrul de plasament din Iaşi unde luni s-a înregistrat un caz de coronavirus au fost depistaţi pozitiv, diagnosticul fiind confirmat şi în cazul unei angajate a centrului.

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează că, până miercuri, fost finalizate 80 de teste din cele 133 efectuate în total la centrul de plasament din municipiul Iaşi unde un copil de nouă ani fusese depistat cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

“Rezultatele de laborator au evidenţiat faptul că patru persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus.

Este vorba despre o angajată de la bucătăria centrului şi trei mici beneficiari ai serviciilor sociale. Mai sunt 53 de teste în lucru“, se arată într-un comunicat al DSP Iaşi, citat de News.ro.

ADVERTISEMENT

Un copil de 9 ani de centrul de plasament din Iași, primul caz de infectare cu coronavirus

În urmă cu două zile, un copil de 9 ani de la Centrul de plasament ”Sfântul Andrei” din Iaşi a fost depistat pozitiv în urma testării pentru noul coronavirus. O anchetă epidemiologică a fost declanșată în acest caz.

Acesta urma un tratament de dializă la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din același oraș, iar în ultimele zile a fost testat la fel ca toţi ceilalţi pacienţi care apelează la această procedură.

ADVERTISEMENT

În acest moment, copilul este internat la Spitalul de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” din Iași, acolo unde se află sub supraveghere medicală. În urma depistării cu coronavirus a minorului de la centrul de plasament din oraș, Direcția de Sănătate Publică Iași a anunțat că a început o anchetă epidemiologică.

ADVERTISEMENT