News

Creștere alarmantă a cazurilor de infectare cu Covid-19 în Rusia. Care e numărul deceselor

03.05.2020 | 11:32
Crestere alarmanta a cazurilor de infectare cu Covid19 in Rusia Care e numarul deceselor
ADVERTISEMENT

Creștere alarmantă a cazurilor de infectare cu Covid-19 în Rusia ultimelor zile. De la câteva sute pe zi în startul crizei, țara din Estul Europei a ajuns să raporteze aproape 10.000 de infectări.

Creștere alarmantă a cazurilor de infectare cu Covid-19 în Rusia. Care e numărul deceselor

Rusia este țara europeană cel mai greu afectată de pandemia de coronavirus în acest moment. Asta dacă ne raportăm la numărul de infecții zilnice anunțate de autoritățile de la Moscova.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 2 mai, oficialii ruși au raportat un număr de 9.623 de cazuri noi de coronavirus, aceasta fiind cea mai mare creştere de la începutul pandemiei.

În total, pe teritoriul Rusiei sunt 124.054 de persoane infectate, cele mai multe în Moscova, potrivit site-ului RT.

ADVERTISEMENT
  • 3.945.000 de teste au fost efectuate în Rusia de la startul epidemiei de coronavirus

În acest moment, Rusia se află pe locul 8 în lume într-un clasament al celor mai afectate state de pandemia de Covid-19. La nivel european, Rusia e pe locul 6, după Spania, Italia, Marea Britanie, Franța și Germania.

Numărul deceselor din Rusia, mult sub media mondială

În ultimele 24 de ore, pe teritoriul Rusiei s-au înregistrat 57 de decese, iar totalul persoanelor care și-au pierdut viața de la începutul pandemiei de Covid-19 a ajuns la 1.222.

ADVERTISEMENT

La acest capitol, Rusia poate spune că stă destul de bine, dacă e să se compare cu alte state ale lumii. Media deceselor din Rusia raportată la 1 milion de locuitori este de 8.

În alte state din Europa, media este una mult mai ridicată: 537 în Spania, 475 în Italia, 414 în Marea Britanie și 379 în Franța, conform worldmeters.

ADVERTISEMENT

Putin anunță măsuri de izolare până în 11 mai

În Rusia este în vigoare în aceste zile o carantină parțială, intrată în vigoare de la sfârşitul lunii martie și având ca scop reducerea răspândirii noului coronavirus.

Recent, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a dispus ca măsurile restrictive, numite zile nelucrătoare, să continue până pe 11 mai inclusiv, când ţara va încheia sărbătorirea Zilei Muncii şi Ziua Victoriei.

ADVERTISEMENT