News

Creștere alarmantă a numărului de tineri afectați de boala bătrâneții. Cauzele instalării reumatismului

În România, ultimii ani au adus o creștere alarmantă a numărului de tineri afectați de boala bătrâneții. Cauzele instalării reumatismului.
30.01.2024 | 22:38
Crestere alarmanta a numarului de tineri afectati de boala batranetii Cauzele instalarii reumatismului
Aproape un milion de români, printre care mulți tineri, suferă de boala bătrâneții. Cauzele care duc la apariția reumatismului. Sursa foto: medicalnewstoday.com
ADVERTISEMENT

Tot mai mulți tineri din România suferă de boala bătrâneții. Această denumire nu se mai aplică foarte mult în realitate, întrucât persoane cu vârste extrem de fragede se prezintă la medic cu simptome reumatice.

Aproape un milion de români, printre care mulți tineri, suferă de boala bătrâneții. Cauzele care duc la apariția reumatismului

Reumatismul este asociat cu o boală a bătrâneții. Se spune că, odată dobândit, nu mai scapi de el toată viața. Bolile reumatice sunt printre cele mai răspândite și costisitoare boli netransmisibile.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că există 200 de afecțiuni reumatice. Din rândul lor fac parte: poliartrita reumatoidă, spondilita anchilozantă, artropatia psoriazică, artroza, fibromialgia sau guta. În prezent, aceste boli afectează peste 120 de milioane de europeni.

Din datele oferite de Societatea Română de Reumatologie, aproape un milion de români suferă de această afecțiune. În anul 2018, vorbeam de un total de circa 600.000 de români aflați în această situație.

ADVERTISEMENT

Alarmant este faptul că, în ultimii ani, tot mai mult persoane până în 30 de ani ajung cabinetele de kinetoterapie. Sedentarismul, kilogramele în plus și statul pe scaun la birou mai mult de 9-10 ore pe zi pot fi cauze ale instalării reumatismului.

Teoretic, reumatismul era cunoscut ca un semn al bătrâneții. În ultimii ani, secțiile de specialitate ale spitalelor sunt tot mai pline de tineri. Media de vârstă a scăzut sub 50 de ani.

ADVERTISEMENT

Dacă în trecut veneau în jurul vârstei de 50 de ani, acum avem pacienți cu vârste tinere care au patologii degenerative pot intra în discuție cauze precum obezitatea, excesul de folosire a unor articulații în cadrul unor slujbe care necesită sau stat mult pe scaun”, spune Ana Munteanu, medic reumatolog, conform ȘtirileProTV.

Avertismentul medicilor: ”Afecțiunile reumatice vin cu modificări articulare care sunt ireversibile”

Reprezentanții Asociației Pacienților cu Boli Reumatismale din România trag un semnal de alarmă. Aceștia spun că bolile reumatice aduc modificări articulare ireversibile pentru persoanele tinere.

ADVERTISEMENT

Sunt boli care se manifestă de multe ori la tineri. Aceste boli vin cu modificări articulare care sunt ireversibile, la persoane active tinere aceste modificări sunt ireversibile”, avertizează Andrei Huțanu, Asociaţia Pacienţilor cu Boli Reumatismale.

ADVERTISEMENT
Tags: