News

Crimă comisă în 1995, recunoscută de un bolnav în stare terminală. Cum și de ce a mărturisit

21.11.2020 | 15:43
Crima comisa in 1995 recunoscuta de un bolnav in stare terminala Cum si de ce a marturisit
ADVERTISEMENT

Un bărbat din Statele Unite ale Americii, aflat în stare terminală a bolii, a sunat la poliție și a recunoscut o crimă comisă în urmă cu 25 de ani, mai exact în anul 1995.

Individul în cauză se numește Johnny Dwight Whited, are 53 de ani și locuiește în Alabama. A fost diagnosticat recent cu o boală aflată în fază terminală, iar ulterior s-a autodenunțat în cazul unei crime pe care ar fi săvârșit-o în urmă cu 25 de ani.

ADVERTISEMENT

Presa din SUA scrie că acesta i-ar fi mărturisit prin telefon unui detectiv că el a fost cel care a apăsat pe trăgaci la o ucidere petrecută în anii 90, informează jurnaliștii de la publicația New York Post.

Un bolnav în fază terminală a recunoscut o crimă comisă în urmă cu 25 de ani

În 1995, Christopher Alvin Dailey, un cetățean american de 26 de ani, era împușcat mortal pe stradă, în cap, și a murit pe loc. În toată această perioadă, Poliția din SUA a încercat în zadar să dea de urmele criminalului.

ADVERTISEMENT

Miercuri, 18 noiembrie, un apel la sediul Poliției din Alabama avea să elucideze cazul. Acum, la 25 de ani distanță.

Sursa citată informează că Johnny Dwight Whited a sunat la Departamentul de Poliție Decatur pentru a-și lua povoara de pe suflet, după cum se arată în raportul de arestare.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a declarat că a împușcat mortal un om, dând detalii specifice pe care doar ucigașul le-ar fi putut cunoaște atât de bine. Toate detaliile oferite s-a descoperit că se potrivesc cu probele găsite la fața locului, astfel că Whited a fost pus sub acuzare.

”Vreau să mărturisesc o crimă pe care am comis-o cu ani în urmă”, a spus detectivul Sean Mukaddam, că i-a spus Whited. Ulterior, polițistul a adăugat că: ”Acesta nu știa data și nici anul. Ne grăbeam să încercăm să ne dăm seama despre ce vorbea”.

ADVERTISEMENT

Imediat, anchetatorii au analizat o diagramă a tuturor crimelor din Decatur care datează din anii 1990 și, în cele din urmă, l-au conectat pe Whited la uciderea lui Dailey la 26 aprilie 1995, a mai relatat NY Post.

Whited a reconstituit în cele mai mici detalii crima din 1995

După ce și-a recunoscut fapta, Whited a mers cu detectivi și a reconstituit, la detaliu, scena uciderii lui Christopher Alvin Dailey. Trupul lui Dailey a fost găsit într-o zonă împădurită din Decatur, potrivit raportului oficial.

”Nu am întâlnit niciodată o situație în care să ridic telefonul și să primesc un astfel de apel”, a mai spus detectivul Mukaddam, încă șocat de evenimentul de față.

Până la momentul denunțului lui Johnny Dwight Whited, niciun suspect nu a fost arestat în acest caz.

Deocamdată, avocatul lui Whited nu a putut fi contactat pentru a face comentarii. Raportul de arestare nu menționează un posibil motiv al crimei.

ADVERTISEMENT
Tags: