News

Crimă halucinantă, în centrul Iașiului. Un cerșetor fără mâini și picioare a omorât un om al străzii

O crimă de-a dreptul halucinantă a avut loc în centrul Iașiului, acolo unde un cerșetor fără mâini și picioare a omorât un om al străzii.
14.07.2023 | 17:52
Crima halucinanta in centrul Iasiului Un cersetor fara maini si picioare a omorat un om al strazii
Crimă cutremurătoare în centrul Iașiului. Un om al străzii, omorât de un cerșetor fără mâini și picioare. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

O crimă șocantă și greu de explicat a avut loc în centrul Iașiului. Un cerșetor fără mâini și picioare a ucis un om al străzii. Individul a fost reținut pentru 24 de ore și s-a propus arestarea sa preventivă.

Crimă cutremurătoare în centrul Iașiului. Un om al străzii, omorât de un cerșetor fără mâini și picioare

Vineri, 14 iulie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a solicitat arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui cerșetor în vârstă de 20 de ani. Tânărul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de “loviri sau vătămări cauzatoare de moarte“.

ADVERTISEMENT

În urmă cu aproximativ trei săptămâni, acesta a bătut un om al străzii. Din cauza loviturilor extrem de dure, victima a decedat. Din referatul procurorilor reiese că incidentul a avut loc pe spaţiul verde de lângă Teatrul Naţional Iaşi.

Aici, pe fondul consumului de alcool şi a stupefiantelor, cerșetorul a bătut un om fără adăpost. Agresorul îl suspecta pe acesta că a vrut să îi fure banii. În urma loviturilor aplicate, omul străzii a căzut și s-a lovit cu capul de dalele de piatră.

ADVERTISEMENT

Datele oferite de oamenii legii din acest dosar sunt de-a dreptul halucinante. Procurorii explică, în referatul întocmit, că ”inculpatul i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu mijloace contondente”. Mai exact cu ”membrele amputate parţial şi picioarele” în zona feţei, capului şi a coloanei cervicale.

Agresiunea a determinat ”căderea victimei cu extremitatea cefalică frontală pe un plan dur (blocuri de piatră aflate pe iarbă), cauzându-i leziuni ce au determinat decesul acesteia la data de 07.07.2023”.

ADVERTISEMENT

Cerșetorul acuzat de omor, reținut pentru 24 de ore

În cursul acestei zile, cerşetorul a fost dus la audieri. S-a luat decizia reținerii sale pentru 24 de ore. Acesta urmează să fie prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru “loviri sau vătămări cauzatoare de moarte“.

Numitul G.N. a comis fapta având discernământul păstrat. Acesta a fost audiat la data de 14 iulie în calitate de inculpat, apoi a fost reţinut pentru 24 de ore, începând cu ora 13,50.

ADVERTISEMENT

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale sau luarea altor măsuri procesuale, aşa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, se menționează în comunicatul de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, scrie bzi.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: