News

Crimă într-un spital de psihiatrie din Dâmbovița. O pacientă a fost sugrumată pe holul ospiciului

O femeie internată la Spitalul de Psihiatrie din Gura Ocniței a ucis o altă pacientă în urma unui coflict spontan, crima fiind comisă prin sugrumare.
20.08.2023 | 10:50
Crima intrun spital de psihiatrie din Dambovita O pacienta a fost sugrumata pe holul ospiciului
Pacienți la ospiciul de la Gura Ocniței/ Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

O pacientă internată la un spital de psihiatrie din Gura Ocniței, județul Dâmbovița, a fost luată de către poliție, după ce ar fi strâns de gât o altă femeie internată, până când aceasta din urmă a murit. Cazul este anchetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, informează News.ro.

„Se poate întâmpla oriunde”

Potrivit primelor informații din anchetă, se pare că între cele două paciente s-ar fi iscat un conflict spontan, care a degenerat în violență fizică. Ambele femei sufereau de afecțiuni psihice, iar bolnava agresată a murit după ce a fost sugrumată.

ADVERTISEMENT

Spitalul de la Gura Ocniţei este o secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Județean, a precizat că că bolnava care a comis crima suferea de o boală psihică cronică, însă diagnosticul nu impunea o supraveghere strictă a sa.

Este un eveniment nedorit care se poate întâmpla, din păcate, într-un spital de psihiatrie. Una dintre paciente, care nu presupunea o supraveghere strictă, brusc s-a decompensat şi a agresat, sugrumând o pacientă. Din păcate, acest eveniment s-a soldat cu decesul femeii sugrumate. Din păcate, un astfel de eveniment se poate întâmpla oriunde într-un spital de psihiatrie”, a afirmat Claudiu Dumitrescu.

ADVERTISEMENT

Pe lângă ancheta judiciară a procurorilor, conducerea Spitalului Județean a dispus și o anchetă internă la secția de psihiatrie de la Gura Ocniței, finalizarea acesteia urmând să aibă luni. În cazul în care se va descoperi că nu au fost respectate regulile de supraveghere specifice unui spital de psihiatrie, există riscul ca personalul să fie sancționat disciplinar.

Întrebat dacă exisă un deficit de personal la secţia de psihiatrie de la Gura Ocniţei, managerul SJU Târgovişte a răspuns: „Deficit de personal există, eu aş putea să spun, nu doar la nivelul Spitalului Judeţean, ci la nivelul întregului sistem românesc de sănătate, dar nu vorbim de un deficit care să afecteze calitatea actului medial sau care să afecteze siguranţa pacienţilor”.

ADVERTISEMENT

Tragedia de la Săpoca

Ultimul incident grav într-un spital de psihiatrie a avut loc pe 18 august, la spitalul din Săpoca, când Nicolae Lungu, unul dintre pacienții internați din cauza alcoolismului, a ucis în timpul nopții șapte pacienți cu ajutorul unui stativ de perfuzii. Alte șase persoane au fost rănite grav.

Ancheta a arătat că atacul lui Lungu a durat mai puțin de trei minute, criminalul încercând apoi să fugă pe geam. În curtea spitalului din Săpoca a fost prins de un echipaj de poliție care aducea la acea oră, 4 dimineața, un pacient pentru internare.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Nicolae Lungu a fost absolvit de răspundere penală întrucât crimele ar fi fost comise în timpul unui atac de epilepsie. „Era epileptic. Unii sunt foarte periculoși. Sunt crime oribile produse de-a lungul timpului în toată lumea de epileptici. De care n-au habar atunci când își revin. Se numește aură, în limbajul de specialitate. Perioada în care discernământul este redus. Poate dura câteva secunde, dar și ore, poate fi mai intens sau mai redus”, comenta la acea vreme Maria Cristache, medic psihiatru și fost director al spitalului din Săpoca.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Maria Iordănescu, apariție spectaculoasă, înainte de a intra în direct
Maria Iordănescu, apariție spectaculoasă, înainte de a intra în direct
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Rona Hartner a decis, prin testament, ce se va întâmpla cu fiica ei...
Rona Hartner a decis, prin testament, ce se va întâmpla cu fiica ei minoră. Hotărârea luată înainte să moară
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Angelina Jolie nu s-ar mai face actriță. Hollywood-ul a distrus-o
Angelina Jolie nu s-ar mai face actriță. Hollywood-ul a distrus-o
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română