News

Criminalul de la Lacul Morii va ajunge în țară după 33 de ani de la condamnare. Unde s-a ascuns bărbatul din Sri Lanka

Criminalul de la Lacul Morii va fi adus în România. În decembrie 1991 a ucis un bărbat. Era căutat de autorități de 33 de ani.
17.04.2024 | 16:26
Criminalul de la Lacul Morii va ajunge in tara dupa 33 de ani de la condamnare Unde sa ascuns barbatul din Sri Lanka
Criminalul de la Lacul Morii va ajunge în țară. colaj Fanatik/ Foto IGPR/Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Criminalul de la Lacul Morii va ajunge în România după 33 de ani de la condamnare. Este vorba despre cetățeanul străin, care în anul 1991 a șocat întreaga țară, în urma faptei pe care a comis-o într-un apartament din București.

Criminalul de la Lacul Morii va fi adus în România

Kumarasamy Navaneethan, în vârstă de 53 de ani, din Sri Lanka, era dat în urmărire din anul 2013, după ce a fost condamnat la 19 ani de închisoare de autoritățile române. În decembrie 1991, bărbatul a ucis un alt cetățean străin, de aceeași naționalitate, în timp ce se aflau într-un apartament din Capitală.

ADVERTISEMENT

Apoi, cetățeanul srilankez a înfășurat victima într-un covor. I-a luat trupul și l-a aruncat în Lacul Morii, din cartierul Crângași. A fost una dintre crimele care au șocat Capitala, la vremea respectivă.

„În decembrie 1991, bărbatul a ucis un cetăţean străin, după care l-a legat şi înfăşurat în covorul din locuinţa sa situată în Bucureşti. L-a transportat în cartierul Crângaşi, aruncându-l în Lacul Morii.

ADVERTISEMENT

Pentru fapta comisă, cel în cauză a fost condamnat la 19 ani de închisoare”, au informat, miercuri, reprezentanții Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). La 33 de ani de la comiterea faptei, ucigașul a fost prins.

Bărbatul a fost prins în Germania

S-a întâmplat în luna ianuarie a acestui an. În tot acest timp, bărbatul s-a ascuns în Germania, fiind capturat în Moers. Oamenii legii au primit informații încă din octombrie 2023 cu privire la faptul că acesta s-ar afla pe teritoriul Germaniei.

ADVERTISEMENT

După un schimb de date și informații cu Biroul Sirene Germania, ucigașul a fost prins. Kumarasamy Navaneethan, care acum are 53 de ani, s-a aflat în custodia autorităților germane. Pe 23 aprilie va fi extrădat.

„În perioada 13 octombrie 2023 – 3 ianuarie 2024, întrucât au existat informații că persoana se afla pe teritoriul Germaniei, Biroul Sirene România a efectuat schimb de date și informații cu Biroul Sirene Germania, în vederea depistării celui în cauză”, au transmis oamenii legii.

ADVERTISEMENT

El va ajunge în România, fiind adus de o escortă a Poliției Române. Urmează să fie încarcerat pentru a executa pedeapsa cu închisoarea într-un penitenciar din țară. Bărbatul se afla pe lista “Most Wanted” a Poliţiei Române.

ADVERTISEMENT