News

Crimă între străini, în România. Ucigaşul a fost prins la 32 de ani după comiterea faptei

Un cetăţean srilankez care a comis o crimă în Capitală la sfârşitul anului 1991, a fost prins zilele trecute în Germania.
04.01.2024 | 14:35
Crima intre straini in Romania Ucigasul a fost prins la 32 de ani dupa comiterea faptei
Criminalul de la Lacul Morii a fost prins după 32 de ani Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un bărbat din Sri Lanka, acum în vârstă de 52 de ani, urmărit internaţional după o crimă comisă în Bucureşti, în 1991, a fost prins zilele trecute în Germania.

Criminalul are de ispăşit o pedeapsă cu închisoarea de 19 ani

Kumarasamy Navaneethan a fost dat în urmărire în anul 2013, el fiind condamnat de justiţia română în anul 1997, la 19 ani de închisoare.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii au stabilit că el a comis crima într-un apartament din Capitală, după care şi-a înfăşurat victima într-un covor, aruncând apoi cadavrul în Lacul Morii.

“La data de 3 ianuarie a.c., ora 21:45, în urma schimbului de informaţii realizat de Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – I.G.P.R., cu Biroul Sirene Germania, a fost depistat, în localitatea Moers, Germania, un bărbat, de 52 de ani, din Sri Lanka, condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de omor”, a anunţat Inspectoratul General al Poliţiei Române.

ADVERTISEMENT

Biroul Sirene România a introdus pe 14 octombrie 2013 o semnalare în Sistemul de Informaţii Schengen pe numele cetăţeanului  srilankez, solicitându-se arestarea sa în vederea predării, pe baza unui mandat european de arestare emis de Tribunalul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

“În fapt, în decembrie 1991, bărbatul a ucis un cetăţean străin, după care l-a legat şi înfăşurat în covorul din locuinţa sa, situată în Bucureşti şi l-a transportat în cartierul Crângaşi, aruncându-l în Lacul Morii.

ADVERTISEMENT

Pentru fapta comisă, cel în cauză a fost condamnat la 19 ani de închisoare”, se mai arată în comunicatul remis de Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În perioada 13 octombrie 2023-3 ianuarie 2024, întrucât au existat informaţii că persoana căutată se află pe teritoriul Germaniei, Biroul Sirene România a efectuat schimb de date şi informaţii cu Biroul Sirene Germania, în vederea depistării celui în cauză.

ADVERTISEMENT

În prezent se întocmesc procedurile pentru punerea în executare a mandatului european de arestare a cetăţeanului srilankez şi extrădarea acestuia în România.. Kumarasamy Navaneethan se afla pe lista “Most Wanted” a Poliţiei Române.

ADVERTISEMENT
Tags: