News

Criminalul din Onești a fost detubat. Starea lui de sănătate este stabilă, polițiștii au început audierile. Update

05.03.2021 | 17:10
Criminalul din Onesti a fost detubat Starea lui de sanatate este stabila politistii au inceput audierile Update
ADVERTISEMENT

Agresorul de la Onești care a ucis cu sânge rece doi muncitori, ce lucrau în fostul său apartament, este internat în spital. Starea bărbatului s-a agravat după operații. 

UPDATE, 17.06 / Bărbatul a fost detubat, se află în stare bună, astfel că oamenii legii au început audierile. Nu se știe momentan dacă bărbatul e dispus să colaboreze cu autoritățile, însă ar putea fi mutat în câteva zile de la stabilizarea sa la un spital penitenciar.

ADVERTISEMENT

Criminalul este intubat, iar starea sa este una mediocră

UPDATE, 12.20/ Gheorghe Moroşanu este în continuare intubat, internat în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău. Managerul unităţii sanitare, Adrian Popa, susţine că starea de sănătate a ucigaşului este mediocră.

“Ultima actualizare a pacientului Moroşanu o am de dimineaţă, de la medicul de gardă, care spune că este în aceeaşi stare, intubat, urmând ca în cursul prânzului să ia decizia cu colegii dacă îl detubează sau nu, urmând ca apoi el să îşi reia funcţiile naturale ale organismului şi să vedem dacă poate fi intervievat. În cursul după-amiezii probabil că vom avea această informaţie. În continuare, starea lui este mediocră. Probabil că va mai rămâne o perioadă în Terapie Intensivă”, a declarat Adrian Popa.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 21.25 / Gheorghe Moroșan a fost operat de două ori, medicii scoțând din corpul său 9 gloanțe, dintre care 7 de cauciuc și două letale. Deși gloanțele nu i-au afectat organele vitale, riscul de infecție a rămas mare. Surse medicale au explicat pentru Libertatea că stare de sănătate a lui Moroșan e stabilă. Bărbatul e păzit permanent de patru polițiști.


UPDATE 16.00. Gheorghe Moroşan a fost transferat cu o ambulanţă la un spital din Bacău după ce starea sa s-a înrăutăţit în urma operaţiei suferite. Criminalul a fost însoţit în salvare de un  poliţist, iar autospeciala a fost urmărită şi de o maşină a jandarmeriei.

ADVERTISEMENT

Starea criminalului de la Oneşti s-a agravat

UPDATE 14.00.  Starea lui Gheorghe Moroşan a devenit instabilă după ce a fost detubat, a anunţat şeful ATI Oneşti, Dumitru Vartic.

“În momentul actual starea generală a pacientului este în uşoară agravare. S-a luat legătura cu Spitalul Judeţean Bacău să îl transferăm la Bacău pentru investigaţii, fiind un spital de rang superior am decis că e mai bine pentru pacient să fie transferat. A devenit instabil hemodnamic, febril, cu o stare generală în agravare. Tensiunea a început să îi scadă, acum e pe un suport vaso-constructor”, a precizat dr. Vartic.

ADVERTISEMENT

Medicul a explicat că transferul se va realiza în orele următoare.

“Luăm legătura cu medicii de la Bacău, le prezentăm cazul şi o să încercăm să transferăm. Momentan starea îi permite”, a mai spus şeful ATI.


UPDATE 05.03, 12.00. Directorul medical al Spitalului Onești, Anca Bădescu, a anunţat că bărbatul a fost operat pentru a-i fi scoase cele nouă gloanţe cu care a fost împuşcat. Starea lui este bună.

Potrivit directorului medical, în momentul în care bărbatul a fost adus la spital era agitat , de aceea s-a decis sedarea acestuia. Totodată, criminalul le-ar fi spus medicilor că este cardiac, că nu a fost niciodată în evidența unui medic psihiatru și că nu a luat tratament.

Polițiștii cer acum ca agresorul să fie audiat joi, având în vedere că starea lui de sănătate este stabilă.


ŞTIREA INIŢIALĂ:

În prezent, agresorul este păzit de patru polițiști la spital. Atunci când a fost internat agresorul era lucid și a cooperat cu medicii. Acesta prezenta nouă răni cauzate de gloanțe, dintre acestea șapte erau cu gloanțe de cauciuc și două cu gloanțe uzuale.

Bărbatul a fost intubat după ce a fost operat, urmându-se procedura post-chirurgicală.

Peste două zile bărbatul din Onești ar putea fi audiat

Medicii au decis miercuri dimineaţă să în detubeze pe ucigaşul din Oneşti. În cazul în cazul în care starea sa de sănătate va fi unu stabilă, bărbatul va fi transferat la spitalul penitenciarului.

Cel mai probabil acesta va fi audiat peste două zile, Gheorghe Morosan urmând să le dea polițiștilor detalii despre dubla sa crimă pe care a comis-o.

Păzit de patru polițiști

La spitalul din Onești agresorul este păzit de patru polițiști, doi dintre polițiști stau la intrarea salonului de terapie intensivă și ceilalți doi stau pe holul din aproprierea salonului.

Bărbatul a fost arestat marți pentru complicitate și lipsire de libertate pentru sechestrarea și uciderea celor doi mucitori care lucrau în fostul său apartament.

De asemenea, soția bărbatului a fost arestată preventiv de autorități, fiind acuzată de complicitate la lipsirea de libertate.

Ce s-a întâmplat la Onești

Luni, 1 martie, un bărbat din Onești în vârstă de 68 de ani, a sechestrat doi muncitori care lucrau în fostul său apartament.

Bărbatul a sunat în jurul prânzului la poliție și a anunțat că-i va ucide pe cei doi muncitori dacă nu primește ceea ce cere. Polițiștii au negociat timp de patru ore cu agresorul, însă fără succes.

Într-un final, într-un acces de furie, bărbatul i-a înjunghiat mortal pe cei doi muncitori. Unul dintre muncitori a murit pe loc și celălalt a murit în drum spre spital.

 

ADVERTISEMENT