News

Criminalul în serie care a apărut la un show TV. Părea un om normal, pus pe glume, însă ascundea fapte înfiorătoare

Un criminal în serie, căutat de Poliție pentru 31 de violuri și crime, a apărut zâmbind la un concurs televizat. Nimeni nu știa cine este de fapt.
14.03.2024 | 20:45
Criminalul in serie care a aparut la un show TV Parea un om normal pus pe glume insa ascundea fapte infioratoare
Criminalul în serie care a apărut la un show TV. Părea un om normal, pus pe glume, însă ascundea fapte înfiorătoare
ADVERTISEMENT

Bărbatul era căutat de Poliție de mai bine de 30 ani pentru că a ucis zeci de adulți și copii. Cu toate acestea, polițiștii nu reușeau să-l prindă pe criminal, pe numele său Francois Verove. Mai mult, criminalul în serie a participat la show-ul francez ”Tout le monde veut pendre sa place” (n.r. Toată lumea vrea să-i ia locul”.

Criminalul în serie care a apărut la un show TV

În imaginile de la TV criminalul râde și glumește cu gazda emisiunii, în timp ce răspunde la întrebări de cultură generală. Vorbim despre un fost ofițer de poliție, pensionat, care era văzut cu ochi buni de toată lumea. Doar că, lucru pe care nu îl știa nimeni, Francois ducea o viață dublă în orașul La Grande-Motte, din sudul Franței.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 59 de ani, bărbatul își vedea de viață alături de copii și soție, fără ca nimeni să știe că între timp era un criminal în serie căutat de mai bine de 30 de ani. Probabil nici astăzi polițiștii nu ar fi aflat nimic, dacă Francois Verove nu s-ar fi sinucis în 2021, moment în care s-a aflat totul despre trecutul său.

Așadar, oamenii legii au făcut legătura între Francois și 31 de violuri și crime din Paris. Interesant, Poliția din Paris avea un portret robot al criminalului și o suspiciune că aceast ar fi un polițist, însă bărbatul nu ar fi dorit să-i sfideze pe toți atunci când a ales să apară la TV la o emisiune.

ADVERTISEMENT

Poreclit ”Le Grele” (n.r. grindina), Francois Verove a fost un criminal în serie temut între anii ’80 și 1994. Verove ar fi violat nu mai puțin de trei copii, cel mai cunoscut caz fiind cel al Ceciliei Bloch, o fetiță de 11 ani care a fost violată și ucisă în subsolul clădirii în care locuia în Paris, în 1986.

Cine era Francoivs Verove, criminalul ”Le Grele”

Printre victimele lui Francois se numără Gilles Politi, un tehnician în aviație în vârstă de 38 de ai, dar și Irmgard Muller, o femeie în vârstă de 20 de ani, ucisă în Paris în 1987. Anchetatorii erau aproape sigură că au de-a face cu un om al legii pentru că unele dintre victimele care au scăpat au povestit că atacatorul le arătase insigna.

ADVERTISEMENT

Ca sfidarea să fie completă, Verove devenise consilier local în ultimii ani de viață. Întâmplător, în 2021 autoritățile franceze au decis să interogheze aproximativ 750 de jandarmi din Paris care s-ar fi potrivit profilului acestui criminal. Pe lista acestor 750 s-a aflat și criminalul, care a primit citația acasă.

Cel mai probabil s-a panicat, astfel că a dispărut subit, iar după trei zile a fost găsit mort. Închiriase un apartament în Grau-du-Roi și a decis să mărturisească totul într-o scrisoare prin care îi spunea soției sale că ”aveam o furie nebună care a făcut din mine un criminal. Au fost vremuri în care nu mai puteam să suport și trebuia să distrug, să omor pe cineva nevinovat”.

ADVERTISEMENT

Totodată, Verove a mărturisit că ”a avut impulsuri în trecut”, însă de atunci a reușit să le țină sub control, cu mențiunea că nu a mai ucis pe nimeni după 1997. Nu a colaborat niciodată cu anchetatorii și nu a numit victimele sale, însă polițiștii au pus cap la cap toate indiciile și au ajuns la concluzia că acest bărbat a ucis și violat cel puțin 31 de persoane.

ADVERTISEMENT
Tags: