Life

A murit Angela Lansbury, actriţa cunoscută pentru rolul din serialul “Verdict: Crimă”

Actrița Angela Lansbury, cunoscută pentru rolul din serialul “Verdict: Crimă”, a murit. Urma să împlinească 97 de ani peste cinci zile.
11.10.2022 | 23:51
A murit Angela Lansbury actrita cunoscuta pentru rolul din serialul Verdict Crima
A murit Angela Lansbury. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Angela Lansbury, actrița cunoscută pentru rolul din celebrul serial “Verdict: Crimă” (“Murder, She Wrote”), s-a stins din viață marți, la vârsta de 96 de ani. Aceasta urma să împlinească 97 de ani pe 16 octombrie.

Actrița Angela Lansbury a murit. Era cunoscută pentru rolul din serialul “Verdict: Crimă”

De-a lungul carierei sale de peste 70 de ani, Angela Lansbury a interpretat numeroase roluri în producții importante.

ADVERTISEMENT

Anunțul decesului cunoscutei actrițe a fost făcut de familia acesteia. Angela Lansbury a murit în somn marți, 11 octombrie, la locuința sa din Los Angeles, California.

“Copiii doamnei Angela Lansbury anunță cu tristețe că mama lor a murit liniștită în somn, acasă, în Los Angeles, astăzi, marți, 11 octombrie 2022, la ora 1:30 dimineața, cu doar cinci zile înainte de a împlini 97 de ani.”, se arată în comunicatul familiei, potrivit nbcnews.com.

ADVERTISEMENT

Angela Lansbury a fost cunoscută mai ales pentru rolul din serialul “Verdict: Crimă”, difuzat la CBS în perioada 1984 – 1996.

Producția a avut în total 12 sezoane cu 264 de episoade. A fost unul dintre cele mai de succes seriale, având 23 de milioane de telespectatori la prima audiție.

ADVERTISEMENT

În celebra producție, Angela Lansbury a interpretat rolul misterioasei scriitoare și detectiv particular Jessica Fletcher. Serialul a continuat cu patru filme de televiziune, dar și un spin-off, “The Law & Harry McGraw”.

Ce roluri celebre a mai avut Angela Lansbury

Născută pe 16 octombrie 1925 la Londra, Angela Lansbury a jucat în zeci de filme și seriale de-a lungul carierei.

ADVERTISEMENT

A avut roluri în filme celebre, cum ar fi “Auntie Mame” (1958), “The Manchurian Candidate” (1962) sau “Gaslight” (1944).

Pentru rolurile din “Gaslight”, “The Manchurian Candidate” și “The Picture of Dorian Gray” (1945) a fost nominalizată de trei ori la Premiile Oscar.

În 2013, actrița a primit un Oscar onorific. A mai câștigat 6 Globuri de Aur şi a primit 15 nominalizări la premiile Primetime Emmy.

A câștigat trei premii Tony pentru cea mai bună actriță pentru rolurile din “Mame” (1966), “Dear World” (1969) și “Gypsy” (1975). În 1979 a obținut un premiu Tomy și pentru rolul cofetarului Nellie Lovett în musicalul “Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street”.

În 1996, actrița a fost inclusă în TV Hall of Fame.

“Verdict: Crimă mi-a oferit mai multă atenție la nivel mondial decât orice alt rol pe care l-am jucat în filme sau pe scenă.”, spunea Lansbury în 2013, atunci când a primit Oscarul onorific.

În 2022, mai multe personalități cunoscute din lumea filmului de peste hotare s-au stins din viață. În august, actrița Olivia Newton-John, cunoscută pentru rolul din “Grease”, a murit la 73 de ani.

ADVERTISEMENT
Tags: