News

Crin Bologa vrea să se pensioneze la 51 de ani. Ministerul Justiției avea deja o altă propunere pentru șefia DNA

Crin Bologa, actualul șef al DNA, a decis să se pensioneze după ce Ministerul Justiției a făcut o nouă propunere pentru șefia DNA.
03.03.2023 | 22:22
Crin Bologa vrea sa se pensioneze la 51 de ani Ministerul Justitiei avea deja o alta propunere pentru sefia DNA
Crin Bologa vrea să se pensioneze. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cererea de pensionare a lui Crin Bologa, care are doar 51 de ani, va fi discutată de secția pentru procurori a CSM în 7 martie. Ministerul Justiției vrea ca Marius Ionuț Voineag să fie noul șef al DNA, propuneri care vor fi luate în considerare, sau nu, de președintele Klaus Iohannis.

Crin Bologa vrea să se pensioneze la 51 de ani

Așadar, conform Antena 3, secția pentru procurori a CSMA va avea pe ordinea de zi ”cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, formulată de domnul BOLOGA CRIN NICU, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, în prezent delegat în funcţia de procuror şef al Secţiei judiciare penale din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie”.

ADVERTISEMENT

Ministrul justiției a anunțat că dorește să îi schimbe pe șefii DNA și ai Parchetului General, însă decizia definitivă îi va aparține președintelui Klaus Iohannis. Dacă Marius Ionuț Voineag ar trebui să-l înlocuiască pe Bologa la șefia DNA, numele propus pentru funcția de Procuror General al PÎCCJ este cel al lui Alex Florin Florența.

De menționat că pe 2 februarie Crin Bologa nu părea decis să mai candideze pentru un nou mandat la șefia DNA. ”Sunt împărţit, aşa, în două: una, acasă, cu familie, cealaltă este aici, cu cei 95 de procurori care au venit în timpul mandatului meu, zeci de poliţişti. Se vor vedea rezultatele acestea şi munca lor de zi şi noapte, asta te obligă să mergi şi mai departe.

ADVERTISEMENT

Dacă nu aş avea semnale de la ei, aş renunţa. Dacă era un eşec acest mandat, renunţam, fiindcă am destulă experienţă şi pot să mă duc şi la pensie sau să îmi văd de treabă”, transmitea Bologa, conform știripesurse.ro. Înainte de a se pensiona, Crin Bologa se mai poate lăuda cu un caz important, după ce un cunoscut profesor universitar din cadrul Universității Politehnice București a fost prins că lua mită în formă continuată.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 02 martie 2023, a inculpatului: Dincă Cristian-Florian, profesor universitar în cadrul Universității Politehnice București și director al Departamentului de Producere și Utilizarea Energiei din cadrul aceleiași unități de învățământ, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată (31 acte materiale)”, a transmis DNA.

ADVERTISEMENT

Profesorul a primit mită peste 150.000 de lei în perioada august 2020 – februarie 2023, de la o singură persoană. ”Banii respectivi reprezentau aproximativ jumătate din indemnizația pe care martorul ar fi primit-o în contextul menționat mai sus, în calitate de angajat în cadrul proiectelor respective”, mai susține sursa citată. Așadar, profesorul primea mita pentru a ține într-un post cheie un personaj care împărțea cu acesta veniturile din salarii.

Profesorul universitar a fost prins în flagrant în momentul în care încasa suma pe care o cerea în mod repetat. ”La data de 02 martie 2023, potrivit înțelegerii anterioare, inculpatul Dincă Cristian Florian ar fi primit de la martor suma de 6.000 de lei reprezentând tranșa aferenta salariului primit de acesta în luna februarie 2023, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

ADVERTISEMENT

Inculpatului Dincă Cristian Florian i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 03 martie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, a mai transmis DNA.

ADVERTISEMENT
Tags: