Sport

Cristi Balaj, elogii pentru un fotbalist al lui Dan Petrescu: ”N-am văzut în România altul ca el. Poate juca la nivel înalt în Liga Campionilor”

CFR Cluj este la 90 de minute de calificarea în grupele Conference league. Cristi Balaj este convins că valoarea jucătorilor lui Dan Petrescu este net superioară celor de la Maribor. Unul dintre aceștia face diferența.
25.08.2022 | 12:17
Cristi Balaj elogii pentru un fotbalist al lui Dan Petrescu Nam vazut in Romania altul ca el Poate juca la nivel inalt in Liga Campionilor
Președintele campioanei CFR Cluj a nominalizat fotbalistul din SuperLigă care ar putea juca oricând la nivel înalt în Liga Campionilor. © FOTO:Flavius Buboi/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Campioana CFR Cluj a obținut rezultatul perfect pentru Dan Petrescu, 0-0 în manșa întâi cu Maribor, și se pregătește să celebreze a patra calificare consecutivă în grupele unei competiții continentale intercluburi.

Președintele Cristi Balaj a nominalizat fotbalistul pe care îl consideră cel mai valoros din România

De-a lungul anilor CFR Cluj s-a remarcat prin iscusința de a descoperi jucători cu calități excepționale, nu de puține ori peste media celor care evoluează în SuperLigă.

ADVERTISEMENT

Și în momentul de față Dan Petrescu ar în lot un fotbalist pe care președintele Cristi Balaj îl consideră capabil să joace la echipe de top, la cel mai înalt nivel în Liga Campionilor.

”În 16 ani de arbitraj eu nu am văzut în România un jucător de nivelul lui Nana Boateng. Este un fotbalist care poate să evolueze la nivel înalt în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Probabil și oboseala a dus la acea accidentare (Boateng a fost înlocuit în minutul 30 al meciului tur Maribor – CFR 0-0 – n.r.). În ultimele zile a făcut antrenamente cot la cot cu echipa, deocamdată este bine, sper să reziste”, a spus Balaj, la Pro Arena.

Accidentarea din meciul tur l-a îngrijorat pe Dan Petrescu, iar oficialii clubului au decis să-l trimită pe jucător în Serbia, la vraciul Marijana. Efectul tratamentului a fost imediat, iar Boateng va fi, cel mai probabil, titular în duelul decisiv cu Maribor.

ADVERTISEMENT

Cristi Balaj e convins că toate echipele românești se califică în grupele Confeence League

Oficialul campioanei României a mai spus că în ciuda rezultatelor înreistrate în prima manșă din play-off-ul Conference League, toate cele trei echipe din țara noastră se vor califica în grupe.

De asemenea, a transmis că în ceea ce o privește pe CFR Cluj, aceasta nu are cum să rateze acest obiectiv. Valoarea individuală a jucătorilor și a antrenorului Dan Petrescu sunt atuurile feroviarilor.

ADVERTISEMENT

”Favorite sunt toate echipele românești, eu am încredere că toate ne vom califica în grupe. Noi avem o echipă mai bună, antrenor mai bun, condiții mai bune și sunt convins că ne vom califica. Am demonstrat că știm să jucăm meciurile importante.

Mentalitatea noastră, istoria recentă, a demonstrat că merităm să fim în competiții la un nivel cât mai înalt. Pe mine mă motivează statutul nostru de favoriți )în meciul cu Maribor – n.r.). E important și pentru jucători să evolueze la nivel înalt”, a conchis Balaj.

Cristi Balaj îl apără pe Dan Petrescu: ”NU a avut cea mai fericită exprimare”

Președintele ardelenilor aținut să-i ia apărarea antrenorului Dan Petrescu, după ce acesta s-a plâns la conferința de presă de dinaintea meciului cu Maribor că nu este convins că amânarea meciului din SuperLigă, cu Hermannstadt a fost cea mai bună idee.

Anterior deciziei LPF de a amâna meciurile din weekendul trecut al echipelor implicate în play-off-ul Conference League, tehnicianul CFR-ului a fost cel mai vocal plângându-se de programul extrem de încărcat al echipei.

”Probabil că nu a avut cea mai fericită exprimare. El a vrut să spună că nu are experiența unui asemenea moment pentru că de-a lungul timpului a tot cerut astfel de amânări și nu a fost posibil.

Nu îmi fac probleme că Dan Petrescu nu ar știi să-i capaciteze pe jucători. El asta a vrut să spună că nu știe dacă a luat decizia cea mai bună de a le da zile libere jucătorilor, în sensul că demult nu au mai avut o pauză.

Din acest punct de vedere ei au o datorie morală și sperăm să mai apară amânări ale jocurilor echipelor care se vor califica în grupe, mai ales pe finalul programului din grupe când probabil se va juca cu calificarea pe masă”, a explicat Cristi Balaj.

Câți bani și-a asigurat CFR Cluj în actuala campanie europeană

Acesta a ținut să le reamintească jucătorilor și miza financiară a meciului cu Maribor. Oficialul CFR-ului a mai spus că echipa pe care o reprezintă deja a câștigat o sumă importantă, dar că aceasta s-ar putea dubla în cazul accederi în grupele Conference League.

”E important acest joc. Noi vom primi bani indiferent că ne calificăm sau nu. Am început primi traseul european. Încă nu am primit banii de la UEFA, pentru că trebuie să vedem până unde vom ajunge.

De la 2 milioane la aproape 4 milioane ar fi bonusul financiar pe care ar trebui să-l încasăm, la care s-ar putea adăuga sumele acordate pentru victoriile din faza grupelor”, a spus Balaj.

Meciul CFR Cluj – Maribor, manșa a doua a play-off-ului Conference League, se joacă joi, de la ora 20:00, și va putea fi urmărit în format Live Text pe FANATIK.ro.

ADVERTISEMENT