Fotbal intern

Cristi Coste scrie cronica duelului FCSB – Dinamo 1-1. Să dăm Derby-ului de România ce e al Cezarului!

05.10.2019 | 23:21
Cristi Coste scrie cronica duelului FCSB  Dinamo 11 Sa dam Derbyului de Romania ce e al Cezarului
ADVERTISEMENT

FCSB – Dinamo e derby, chiar dacă apare Bogdan Lobonț și ne spune că joacă echipele de pe locurile 9 și 10. Derby înseamnă altceva, Lobby, și am văzut acest lucru în fața a peste 30.000 de fani. Unii mai pătimași, alții mai „cetățeni”. Dar nu toată lumea are adrenalina în gât. E bine că au avut-o cele două formații și am avut parte de momentele tensionate și frumoase după care ne e dor și despre care povestim.

Cronica meciului FCSB – Dinamo, derby-ul după care suspinăm și respirăm fotbal. Să-i dăm Cezarului ce merită!

Mult prea neinspirat a fost Ștefan Stan să vină să cânte în fața a două peluze care nu au răbdare cu momentele solemne și vor să treacă direct la luptă. Dar foarte inspirat a început meciul Denis Ciobotariu, care a pus capul la prima fază adevărată de poartă și a deschis scorul pentru „câini” când tribuna a doua nu apucase să se așeze pe scaune.

ADVERTISEMENT

Dinamo intră nesperat de bine în derby-ul cu FCSB, stă destul de sus, jucătorii nu au trac, Uhrin dirijează calm din colțul spațiului din fața băncii. FCSB începe să-și dea seama că s-a modificat tabela, „avionul” se înclină pe partea stângă, unde Florinel Coman intră de câteva ori în careu și produce panică. Poate era de așteptat ca Manea, titularizat în premieră în Liga 1 la roș-albaștri, să fie mai înfipt în partidă. Dar e doar minutul 25. E timp de spectacol, pentru că Derby-ul pare să nu fie în categoria „la pomul lăudat să nu te duci cu sacul”.

fcsb-dinamo
Florinel Coman se bucura dupa un gol marcat in meciul de fotbal dintre FCSB si Dinamo Bucuresti, din cadrul Ligii 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, sambata 5 octombrie 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

„Dinamovistul” Florinel Coman egalează, ia „galben” pentru aplauze ironice, apoi e făcut „țigan” de PCH

Iar confirmarea vine peste 3 minute. Panțâru și Florin Tănase încălzesc o minge în colțul careului mare dinamovist, fundașii „câinilor” se feresc de fentele lui „Tase” (știu că e „predispus” la penalty-uri), iar Florinel Coman apare și egalează cu stângul „la lung”. După care scandările xenofobe și rasiste la adresa lui Istvan Kovacs și Florinel Coman, cel care era fan al „câinilor” în copilărie, au dus la întreruperea pentru 10 minute a meciului. „Ungurul” Kovacs și „țiganul” Coman erau personajele actului.

ADVERTISEMENT

Centralul i-a trimis pe jucători la cabine, perioadă în care s-a răcorit doar vremea, nu și sângele fierbinte al fanilor din PCH. S-au mai calmat puțin cântând „Deșteaptă-te, române!” Și-au făcut numărul, apoi Istvan a dat drumul la derby. Iar tensiunea s-a întors în arenă. Avem tot ce ne dorim. Sare și piper. Nebunie în careuri, bară Puljic din doi metri, o fază de penalty la hențul în careu al lui Iulian Cristea. Apoi pauză de reîncărcare a bateriilor. Dinamo a terminat repriza mai bine, așa cum a și început-o.

Gigi Becali și-a făcut „mea culpa” la pauză. A renunțat la Ionuț Vână și la Florin Tănase număr 9!

Armăm din nou. Echipele se întorc de la vestiare și vin și schimbările. Era de așteptat ca Becali să fi fost totuși deranjat de unele lucruri, în primul rând că-l sabotează pe Tănase punându-l să joace vârf împins. De fapt că-și sabotează propria echipă. Apoi să-și facă mea culpa că l-a titularizat pe Vână, astfel că două schimbări (deja clasice) au repus FCSB mai stabil în teren. Cu vârf împins Gnohere, Tănase în spatele lui și Adi Popa în partea dreaptă.

ADVERTISEMENT
fcsb-dinamo
Ionut Vina si Ioan Filip in meciul de fotbal dintre FCSB si Dinamo Bucuresti, din cadrul Ligii 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, sambata 5 octombrie 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Și totuși cea mai mare ocazie a începutului de repriză secundă este a lui Montini, în minutul 55, care ajunge târziu la o minge lucrată bine în dreapta de Moldoveanu. Iar în minutul 67 Neicuțescu este dărâmat de emoțiile derby-ului și rașchetează din 6 metri o minge pe care scria 2-1 pentru Dinamo. Huyyyy!

Avem nevoie de FCSB și de Dinamo în play-off! Pentru că joacă FOTBAL!

Vine și replica gazdelor, care parcă ațipiseră de câteva minute. Gnohere cere penalty la intervenția lui Corbu, Kovacs nu vede nimic, apoi oprește o fază pe care Tănase o încheiase cu un șpiț câștigător. Nimeni nu e mulțumit cu egalul. Intră și Moruțan la gazde, Uhrin forțează cu un atacant de careu, Daniel Popa. Intrarea lui Moruțan se vede imediat. Îl lasă pe Popa cu jokerul pe… picior, dar trasorul ocolește poarta,

ADVERTISEMENT

În ultimele minute se joacă de la o poartă la alta. Nimănui nu-i convine egalul. Ratează Răuță, apoi Coman scapă în stânga, dar e blocat de Ciobotariu cu prețul unui avertisment. Și urmează intervenția fabuloasă a lui Piscitelli la lovitura liberă a lui Coman. Se termină 1-1, fiecare câștigă câte un punct. Sau pierde câte unul, pentru că lupta pentru primele 6 locuri e feroce. La cum au arătat în derby, avem nevoie de ambele echipe în play-off. Pentru că joacă FOTBAL!

ADVERTISEMENT