Sport

Cristi Tănase, întoarcere spectaculoasă în fotbalul românesc! La un pas să semneze cu FC Argeș. Exclusiv

26.08.2020 | 12:05
Cristi Tanase intoarcere spectaculoasa in fotbalul romanesc La un pas sa semneze cu FC Arges Exclusiv
Cristi Tănase a semnat cu Academica Clinceni / Dennis Man, noul decar al naționalei U-21 Sursa: sportpictures.ro
ADVERTISEMENT

Cristian Tănase este aproape de o întoarcere în fotbalul românesc. Din informațiile FANATIK, fostul decar al celor de la FCSB este dorit de cei de la FC Argeș și are o ofertă clară de la nou-promovată.

Tănase este liber de contract după ce și-a încheiat în august contractul cu Giresunspor, echipă din a doua ligă a Turciei. Jucătorul în vârstă de 33 de ani este acum la un pas să revină la formația care l-a propulsat în fotbalul mare.

ADVERTISEMENT

“Dodel” a crescut în “Trivale”, echipă la care a jucat din 2003 până în 2009 când FCSB l-a transferat pentru 1,8 milioane de euro. La “roș-albaștrii” Tănase a evoluat între 2009 și 2015, interval în care a câștigat trei titluri de campion al României, două Cupe ale României, o Supercupă și Cupa Ligii.

Cristi Tănase, întoarcere spectaculoasă în fotbalul românesc! La un pas să semneze cu FC Argeș

A fost cedat în anul 2015 pentru 1 milion de euro la Tianjin Teda, în China. Cristi Tănase a mai încercat o revenire la FCSB în 2018, însă nu a fost una de succes, “Dodel” bifând doar 8 prezențe în tricoul roș-albastru.

ADVERTISEMENT

După experiența FCSB, Eskisehirspor l-a transferat pe Cristi Tănase, care a fost împrumutat în ultimul an și jumătate la Giresunspor. Acum, mijlocașul este liber de contract și poate da o mână de ajutor echipei care l-a lansat, FC Argeș.

FC Argeș, mutări importante pe piața transferurilor!

În “Trivale”, Cristi Tănase ar putea să joace din nou împreună cu Andrei Prepeliță, alături de care a jucat la Argeș în prima parte a carierei, dar și la FCSB, între 2011 și 2015. FC Argeș a promovat în acest sezon în Casa Pariurilor Liga 1 și are ca obiectiv salvarea de la retrogradare.

ADVERTISEMENT

FC Argeș a făcut mutări importante după ce a reușit să obțină promovarea din Liga 2. Au venit: Georgian Honciu, Mediop Ndiaye, ambii de la Dunărea Călărași, fundașul Gabi Matei de la Academica Clinceni, mijlocașii Gabriel Deac și Meza Coli de la Petrolul Ploiești și portarul Alexandru Greab de la Concordia Chiajna.

Cota lui Cristi Tănase a scăzut mult în ultima vreme. Mijlocașul în vârstă de 33 de ani este cotat la 75.000 de euro, asta după ce în anul 2012 avea o cotă de piață de 3,8 milioane de euro, fiind unul dintre cei mai valoroși jucători din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

“Dodel” a strâns 41 de selecții în prima reprezentativă, reușind să marcheze șase goluri. Însă, ultiml meci bifat pentru România a fost în 2015 în calificările pentru Campionatul European, în victoria cu Insulele Feroe, scor 1-0.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: