News

Cristian Cioacă a fost eliberat din închisoare. “Lăsați-mă să-mi văd de viață”. Update

Cioacă a înaintat o cerere în care solicita să fie eliberat condiționat. Fostul polițist trebuia să stea 15 ani în închisoare.
22.08.2023 | 16:46
Cristian Cioaca a fost eliberat din inchisoare Lasatima sami vad de viata Update
Cristian Cioacă iese din închisoare. Colaj Fanatik/ Foto: Cancan/ Stirile Pro tv
ADVERTISEMENT
22-08-2023
13:51

Cristian Cioacă a părăsit penitenciarul

Cristian Cioacă a părăsit Penitenciarul Colibaș, acolo unde și-a petrecut ultimii 9 ani. La ieșirea din închisoare fostul polițist a fost rezervat în declarații.

“This is the first day of my life” (aceasta este prima zi a vieții mele n.r.), a fost prima declarație a lui Cioacă la plecarea din pușcărie, în momentul în care s-a întâlnit cu jurnaliștii prezenți. Apoi a continuat: “Lăsați-mă să îmi trăiesc viața!”

Cristian Cioacă nu a vrut să facă niciun alt comentariu şi a râs când a fost întrebat dacă se va afla vreodată ce s-a întâmplat cu trupul Elodiei.

Cristian Cioacă iese din închisoare, potrivit deciziei judecătorilor din județul Argeș. Fostul polițist, acuzat că și-a ucis soția, pe avocata Elodia Ghinescu, va fi eliberat, marți, din spatele gratiilor.

Cristian Cioacă iese din închisoare. Decizie definitivă

Eliberarea are loc după 9 ani, deși Cioacă a fost condamnat la 15 ani de închisoare. În urmă cu mai bine de o jumătate de an, el a înaintat o cerere, la Judecătoria Pitești, în care solicita să fie eliberat condiționat.

ADVERTISEMENT

Inițial, el a ajuns în fața judecătorilor pe 28 iunie, însă magistrații au hotărât să amâne decizia pentru data de 19 iulie. Atunci, solicitarea i-a fost respinsă, dar Cioacă a contestat decizia Judecătoriei Pitești. Acum, fostul polițist a primit vestea eliberării sale.

„Admite contestaţia formulată de contestatorul C.C.C……… împotriva sentinţei penale nr. 1337/19.07.2023, pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 8362/280/2023, desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând, În temeiul art. 59 Cod Penal (1969) cu aplic. art. 5 Cod penal (2009):

ADVERTISEMENT

Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Mioveni şi dispune liberarea condiţionată a condamnatului C.C.C. de sub puterea mandatului nr. 1631/2016 emis de Judecătoria Piteşti în baza sentinţei penale nr. 1373/2016, dacă nu este reţinut sau arestat în alte cauze În temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în data de 22.08.2023 prin punerea soluţiei la dispoziţia contestatorului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei.”, se arată în decizia instanței.

Cioacă a susținut întotdeauna că este nevinovat

Cristian Cioacă a fost condamnat la 15 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pe 19 iunie 2014. Cazul său, în care a fost judecat pentru uciderea soției sale, a fost extrem de mediatizat de-a lungul timpului.

ADVERTISEMENT

Crima a avut loc în noaptea de 29 spre 30 august 2007, potrivit procurorilor. În rechizitoriu se arată că polițistul ar fi avut discuții în contradictoriu cu soția sa, după ce ar fi vorbit despre un potențial divorț.

Cristian Cioacă și-a pierdut cumpătul și a lovit-o pe Elodia Ghinescu, iar în cele din urmă, femeia a murit. Ulterior, acesta a încercat să își ascundă urmele, aruncând obiecte și haine pline de sânge, într-o râpă aflată la 4,6 km de Poiana Braşov pe direcţia Râşnov.

ADVERTISEMENT

Totodată, el ar fi încercat să scape de urmele de sânge de pe un perete al apartamentului în care cei doi locuiau, acolo unde s-a produs crima. „Întrucât operaţiunile de spălare a urmelor de sânge de pe suprafaţa peretelui comun dintre dormitorul matrimonial şi baia aferentă nu erau satisfăcătoare (din perspectiva cercetării la faţa locului care avea să se desfăşoare în perioada următoare în apartament), inculpatul a acoperit zonele cu cea mai mare concentrare a urmelor de sânge cu un strat suplimentar de glet şi unul de vopsea lavabilă. Totodată, a instalat o nouă perdea de duş în baia aferentă dormitorului.”

Cristian Cioacă nu și-a recunoscut niciodată fapta. El a susținut că Elodia Ghinescu ar fi plecat voluntar de la domiciliu, având un amant cu care, de altfel, își petrecuse o vacanță în Dubai.

ADVERTISEMENT
Tags:
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur...
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru”
Tremură Dan Șucu din cauza turcilor, care i-ar putea băga afacerile în faliment! Imperiul patronul Rapidului se clatină!
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de...
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale şi vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit...
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit să îi impresioneze! Dezvăluire şoc: Voia să fie soţie
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de...
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de ultimă oră
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului...
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului pentru toată lumea…”
România, amenințată de mari inundații. Este alertă națională
România, amenințată de mari inundații. Este alertă națională
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care...
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care spun totul
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Cum era să mergi la mare pe vremea lui Ceaușescu. Care erau stațiunile...
Cum era să mergi la mare pe vremea lui Ceaușescu. Care erau stațiunile de lux