Life

Cristian Cioacă a deschis un nou proces, după ce a avut permisie din închisoare. Ce s-ar fi întâmplat, de fapt

De ce a deschis Cristian Cioacă un nou proces, după ce a avut permisie din închisoare. Ce s-ar fi întâmplat, de fapt, în cazul fostului polițist.
18.08.2023 | 16:32
Cristian Cioaca a deschis un nou proces dupa ce a avut permisie din inchisoare Ce sar fi intamplat de fapt
Cristian Cioacă a deschis un proces după ce a avut permisie din închisoare. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cristian Cioacă a deschis un nou proces, la puțin timp după ce a avut permisie din închisoare. Ce ar fi încercat, de fapt, să facă principalul suspect în cazul dispariției Elodiei Ghinescu?

Cristian Cioacă, un nou proces după ce a avut permisie din închisoare. Care ar fi motivul

De când se află în spatele gratiilor, Cristian Cioacă a demonstrat că este un deținut model. Din acest motiv, a beneficiat de mai multe permisii. Fostul polițist a avut una chiar în urmă cu câteva zile.

ADVERTISEMENT

Astfel de recompense îi ajută pe deținuți să se reintegreze mai ușor în societate. Cristian Cioacă a cerut liberarea condiționată, astfel că este posibil să iasă mai devreme din închisoare.

Cristian Cioacă a deschis un proces și la Mangalia. Acesta a solicitat să fie anulată o sancțiune contravențională pe care ar fi primit-o pe litoral, pe 14 iulie.

ADVERTISEMENT

Surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor au declarat, pentru Spynews.ro, că procesul deschis de fostul polițist ar putea fi doar o modalitate prin care acesta să iasă mai des din închisoare. Potrivit surselor, Cristian Cioacă s-ar fi aflat, de fapt, în Penitenciarul Mioveni pe 14 iulie.

“Persoana privată de libertate la care vă referiți a primit mai multe permisii, ca recompensă, însă la data de 14 iulie, când susține că ar fi fost amendată de poliție, se afla în Penitenciarul Mioveni.

ADVERTISEMENT

Nu avea cum să fie sancționată contravențional la Mangalia, din moment ce, potrivit documentelor, era în penitenciar. (…) Nu este exclus să fi deschis procesul pentru a mai ieși din spatele gratiilor, la termenele stabilite de instanță”, au declarat acestea pentru sursa citată.

Cum a reacționat avocata familiei Ghinescu după ce Cristian Cioacă a cerut eliberarea condiționată

Cristian Cioacă a cerut liberarea condiționată într-un alt dosar, însă avocata familiei Elodiei Ghinescu a avut o reacție dură. Crina Radu susține că nu există un argument solid în spatele cererii  și că fostul polițist a invocat dreptul la viață atunci când a solicitat eliberarea.

ADVERTISEMENT

Avocata consideră că Elodia ar fi avut, de asemenea, același drept, înainte de a dispărea, în urmă cu 16 ani. Aceasta mai spune că pedeapsa primită de Cristian Cioacă este prea mică, având în vedere faptele comise.

“Eu am fost în sala de judecată, nici nu a spus instanța că va amâna pronunțarea, vom vedea. Oricum ceea ce a susținut apărarea lui Cristian Cioacă, eu spun că nu a fost ceva relevant, adică vorbea despre dreptul la viață. Păi dreptul la viață îl avea și Elodia.

Cristian Cioacă, chiar doamna avocat spunea că a executat nouă ani din 15 ani și 8 luni, păi mai avea încă 6 ani de executat pentru faptele deosebit de grave pe care le-a săvârșit.

Pedeapsa pe mult prea mică, ar trebui să execute întreaga pedeapsă, mai ales că a încercat să ascundă urmele săvârșirii infracțiunilor. Nu îndeplinește condițiile pentru a putea fi eliberat condiționat”, a declarat Crina Radu la Antena Stars.

ADVERTISEMENT
Tags: