ADVERTISEMENT
News

Cristian Cioacă se pregătește de eliberare. Câți ani ar mai avea, de fapt, de executat

Autor: Flaviu Popa | 15.02.2021 | 20:52
Cristian Cioacă se pregătește de eliberare. Câți ani ar mai avea, de fapt, de executat
Fiul Elodiei Ghinescu, decizie surprinzătoare la 13 ani de la dispariția avocatei. Ce a făcut Patrick Cioacă. Sursa foto: romaniatv.net

Cristian Cioacă ar putea ieși din închisoare mai repede decât se credea, conform unui anunț al avocatului familiei Ghinescu.

ADVERTISEMENT

Cioacă a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte în cazul Elodiei Ghinescu, dar ar putea ieși din închisoare în 2021.

Pentru că a lucrat în penitenciar și a participat la diverse activități, Cioacă ar putea executa doar 11 ani și 9 luni din pedeapsa inițială de 15 ani.

ADVERTISEMENT

Cristian Cioacă ar putea ieși din închisoare în 2021

Cu toate acestea, avocatul familiei Ghinescu cere instanței să se gândească serios la pedeapsa lui Cioacă, având în vedere faptele grave pentru care a fost închis.

Ar trebui să execute trei pe patru din cei 15 ani şi 8 luni de închisoare ce i-a primit Cristian Cioacă pentru infracţiunile săvârşite. Ar veni undeva la 11 ani şi 9 luni de închisoare. Fiind condamnat definitiv în anul 2014, bineînţeles că la ceea ce a executat se mai scad zilele pe care dumnealui le-a lucrat, a făcut diferite cursuri, a paricipat la diferite activităţi.

ADVERTISEMENT

Arestul preventiv pe care dumnealui l-a executat anterior momentului condamnării definitive şi sigur că s-ar putea ajunge la o cerere de elibere condiţionată. Instanţa nu este obligată să şi admită o astfel de cerere. În opinia mea, Instanţa din Piteşti ar trebui să aibă în vedere infracţiunile deosebit de grave pe care el le-a săvărşit.

Persoana dumnealui, indiferent că în penitenciar are un comportament pe care dumnealui încearcă să fie cât mai conformist, de altfel unul normal, instanţa ar trebui să aibă în vedere celalalte aspecte”, a spus Crina Radu avocatul familiei Elodiei Ghinescu.

ADVERTISEMENT

Avocata Elodia Ginescu a dispărut în seara de 29 august 2007, în urmă cu 14 ani. Cazul a fost mediatizat luni de zile, însă cadavrul femeii nu a fost găsit niciodată. Cristian Cioacă a fost condamnat chiar în lipsta cadavrului sau a armei, în timp ce Elodia a fost declarată oficial moartă printr-o sentință a Judecătoriei Brașov.

Cei doi aveau un fiu, care a ajuns să fie crescut de bunicii dintr-un sat din Argeș, în lipsa unui părinte care să poată să-l crească.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!