News

Cristian Tudor Popescu crede că Renate Weber face jocurile Rusiei: „Doamna Weber este o reptilă versatilă”

08.05.2020 | 21:27
Cristian Tudor Popescu crede ca Renate Weber face jocurile Rusiei Doamna Weber este o reptila versatila
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu a comentat decizia CCR de a anula toate amenzile date în perioada stării de urgență, pe motiv că ar fi neconstituționale. Jurnalistul e nemulțumit de această decizie.

Renate Weber, acuzată de Cristian Tudor Popescu că e agent al Rusiei

Cristian Tudor Popescu nu a avut milă de Avocatul Poporului, Renate Weber, pe care a numit-o reptilă versatilă și a arătat-o cu degetul pentru că ar fi un agent al Rusiei, alături de Valer Dorneanu.

ADVERTISEMENT

„La început am crezut că e vorba de cuantumul amenzilor, că ele sunt considerate prea mari. Apoi am înțeles că e vorba de raderea tuturor amenzilor. La început, argumentația mea era următoarea, că oamenii nu au de unde să plătească pentru că salariul mediu pe economie e prea mic.

În SUA, justitia pronunță sentințe de 200 de ani de pușcărie, au componentă ușor amuzantă. Ce ființă umană poate să execute o astfel de pedeaspă? Totuși, ele sunt pronunțate foarte serios. De ce? Care e sensul? Să accentueze gravitatea faptei comise de respectivul condamnat. Asta înseamnă cei 200 de ani. Pe viață de mai multe ori, că e grav ce a făcut. Același sens au amenzile foarte mari. Spun că nu e o glumă, nu e vorba de a nu plăti călătoria cu mijloace în transport în comun.

ADVERTISEMENT

E vorba de chestiuni de viață și de moarte. Ăsta era sensul, nu să tragă bani la bugetul de stat. Obiecția văd că e legată de o Ordonanță de Urgență din 1999, care s-a transformat în lege în 2004. Despre asta se spune, că nu e limpede și e neclar că rămâne la latitudinea polițistului. Nu mai plătește nimeni nimic”, a declarat CTP la Digi 24.

CTP cere alegeri în popor pentru funcția de avocat al poporului

Jurnalistul a măturat pe jos cu Avocatul Poporului, Renate Weber, dar și cu Valer Dorneanu, președintele CCR. CTP cere alegeri pentru ca poporul să aleagă „Avocatul Poporului”, pentru a fi evitate astfel de situații.

ADVERTISEMENT

Există o ordonanță din 1999, de ce Avocatul Poporului n-a întrebat curtea niciodată în 20 de ani nimic? Dacă lucrurile erau așa grave. Mai mult, domnul Dorneanu era în 1999 președintele Consiliului Legislativ. Prin urmare, și-a dat acordul în legătură cu acea ordonanță. Acum spune că nu doarme, că e preocupat să nu fie cetățenii asupriți. Să se instituie vreo dictatură.

Vine acum CCR, nu pot să îi spun stare de alertă, că nu știu în ce vom intra. Poate nu mai intrăm în nimic, că Avocatul Poporului a contestat și această stare de alertă. Dă aceste decret, acest ukaz, hotărâri dictatoriale, nimeni nu poate contesta. Sputnik este principala trâmbiță propagandistă a Rusiei Putiniste pentru spațiul est-european, româno-moldovean. E o adevărată eroină a acestei reviste împreună cu domnul Dorneanu.

ADVERTISEMENT

Nu m-ați auzit pe nimeni cu teorii ale conspirației, cu Moscova, Mossad, Washington, nu mă auziți pe mine cu astea, dar acestea sunt fapte. Doamna în cauză, cea care a făcut sesizarea la curte pe baza căreia curtea condusă de domnul Dorneanu a anulat amenzile dintr-un foc, această doamnă este cea care era demna apărătoare a schingiuirilor asupra legii făcute de PSD, le-a apărat cu săbii de foc la Bruxelles. Doamna în cauză o să lucreze într-un tandem formidabil cu domnul Dorneanu și cu restul”, a explicat gazetarul.

Renate Weber, făcută reptilă versatilă de Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu crede că poporul ar trebui să aleagă Avocatul Poporului simultan cu președintele României. Desigur, nu oricine ar trebui să aibă dreptul de a candida pentru această funcție.

„Ar trebui să se schimbe procedura de numire. N-ar trebui ca Avocatul Poporului să fie numit de popor? Prin alegere directă. Dacă eu mă duc in instanță, vă alege cineva avocatul, dar nu vă alege nimeni. Persoana aia o alegeți dumneavoastră. Normal că trebuie puse criterii, ca la CCR, nivel de prestigiu profesional de aici în sus, să ai să fii specialist cu titlu universitar, lucrări. Barack Obama asta a fost, avocatul săracilor, din suburbiile din Chicago, fără ca asta să fie o funcție de înălțimea celei din România.  Weber s-a mutat de la Soros la domnul Băsescu, a fost consilier, apoi la liberali, de la liberali la domnul Tăriceanu. Din PPE s-a mutat la ALDE și așa mai departe. Ce spune asta, e diferență între Dorneanu și Weber.

Dorneanu e pe șină, e cu PCR și cu PSD, pe asta o ține până la pensia sa everestică.  Renate Weber este o reptilă versatilă, veți vedea ce echipă excelentă va face cu domnul Dorneanu”, a explicat CTP.

ADVERTISEMENT