Sport

Cristian Tudor Popescu nu crede în achitarea Simonei Halep în cazul de dopaj: „Ar însemna sfârșitul”

Cristian Tudor Popescu este convins că Simona Halep nu va scăpa nesancționată după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat.
16.01.2023 | 10:40
Cristian Tudor Popescu nu crede in achitarea Simonei Halep in cazul de dopaj Ar insemna sfarsitul
Simona Halep şi Cristian Tudor Popescu. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Simona Halep se află în continuare în afara terenului de tenis, fiind suspendată provizoriu, deoarece a fost depistată pozitiv cu substanțe interzise la turneul de la US Open 2022. Cristian Tudor Popescu nu crede în achitarea Simonei Halep în cazul de dopaj, precizând că o suspendare pe o perioadă mai lungă de timp ar însemna sfârșitul carierei pentru fostul lider WTA.

Cristian Tudor Popescu nu crede în achitarea Simonei Halep în cazul de dopaj: „Este imposibil să scape fără o sancțiune”

Simona Halep așteaptă judecarea cazului de dopaj, luat în vedere de o organizație independentă, Sports Resolutions, din Marea Britanie. Sportiva din România a făcut un pas important în demonstrarea nevinovăției când a ieșit la iveală faptul că substanța interzisă a pătruns în organism printr-un supliment contaminat.

ADVERTISEMENT

Totuși, gazetarul Cristian Tudor Popescu consideră că este imposibil ca Simona Halep să scape nesancționată. Câștigătoarea de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 este marea absență de la Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului.

„N-am telefon roșu, fir direct cu Simona, ca să știu ce se întâmplă acolo. Vă pot spune doar atât: din ceea ce știu eu – și sunt informat – este imposibil ca Simona să scape fără o sancțiune. E greu să scape pentru că substanța aceea nu este o substanță obișnuită nici măcar printre substanțele de doping.

ADVERTISEMENT

E un medicament, rar, dubios, în România nici nu se găsește, în Statele Unite este administrat numai în condiții foarte speciale, pentru bolnavii de rinichi care fac dializă”, a declarat Cristian Tudor Popescu, conform newsweek.

Cristian Tudor Popescu, previziune devastatoare pentru Simona Halep: „O sancțiune de doi sau patru ani înseamnă sfârșitul”

Cristian Tudor Popescu a explicat motivele pentru care consideră că șansa ca substanța interzisă să ajungă în organismul Simonei Halep printr-un supliment contaminat este nulă. Gazetarul a oferit o previziune devastatoare în cazul de dopaj al sportivei născute la Constanța.

ADVERTISEMENT

„Deci, șansa ca acel medicament să fi ajuns întâmplător în sângele ei, adică să spui că a luat un supliment alimentar și era contaminat, e, practic, nulă. Există trei sancțiuni: nouă, doi, patru. Adică nouă luni, doi ani sau patru ani.

Singura șansă, de fapt, este nouă luni, pentru că doi ani sau patru ani înseamnă sfârșitul”, a mai spus Cristian Tudor Popescu. Simona Halep a făcut public anunțul cazului de dopaj pe 21 octombrie 2022.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, fără meci din august 2022, a ieșit din Top 10 WTA

Simona Halep a ieșit din topul primelor zece cele mai bune jucătoare ale lumii, obiectiv pe care sportiva din România l-a avut în 2022 și pe care l-a atins după triumful de la Toronto.

În vârstă de 31 de ani, Halep se află în acest moment pe locul 12 WTA, însă va coborî mai mult în clasament la finalul turneului de la Australian Open. În clasamentul LIVE propus de WTA, dubla campioană de Mare Șlem a coborât deja o poziție în ierarhie, până pe locul 13.

Anul trecut, Simona Halep s-a oprit în optimile turneului de la Australian Open, fiind învinsă de franțuzoaica Alize Cornet la capătul unui meci echilibrat. Cea mai bună performanță a Simonei la Antipozi a avut loc în 2018 când pierdea finala împotriva lui Caroline Wozniacki.

ADVERTISEMENT