News

Cristian Tudor Popescu nu îl iartă pe Klaus Iohannis: „Discurs greșit! Trebuia să citeze din specialiști!”

09.06.2020 | 20:46
Cristian Tudor Popescu nu il iarta pe Klaus Iohannis Discurs gresit Trebuia sa citeze din specialisti
Cristian Tudor Popescu/ Sursă foto: Inquam Photos - Bogdan Ioan Buda
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu nu îl iartă pe Klaus Iohannis pentru modul greșit în care a prezentat populației României necesitatea prelungirii stării de alertă. Iohannis ar fi trebuit să nominalizeze specialiștii care au decis că această stare să fie prelungită, crede CTP.

Cristian Tudor Popescu nu îl iartă pe Klaus Iohannis pentru discursul referitor la starea de alertă

Jurnalistul a remarcat cum Iohannis și-a asumat decizia prelungirii stării de alertă, riscând să piardă capital electoral.

ADVERTISEMENT

„Discurs mai blând, dar greșit ca atitudine. Ce a spus Iohannis e corect, dar dânsul le-a prezentat ca și cum le-a hotărât dânsul și a cerut parlamentarilor sprijin explicit.

Guvernul a făcut lucruri bune în pandemie, va face în continuare, sprijiniți Guvernul. Acest anunț nu poate decât să irite pe parlamentari și are o încărcătură politică inevitabilă, când le spune parlamentarilor să sprijine Guvernul.

ADVERTISEMENT

Dar putea să înceapă discursul altfel. Specialiști în epidemiologie, în boli infecțioase, cei care s-au ocupat de gestionarea situațiilor, în frunte cu domnul Raed Arafat, sunt de părere că nu e momentul să suspendăm starea de alertă, că ea trebuie continuată.

Nu scade numărul de cazuri de contaminare de la o zi la alta, nu scade sub 125, se menține între 125 și 200. De asemenea, continuă să moară oameni, mor 5-7-10 pe zi în continuare. Avem focare și alte focare pot izbucni.

ADVERTISEMENT

Domnul Iohannis trebuia să citeze din specialiști, domnul Raed Arafat e greu de presupus că e PNL-ist din punct de vedere politic. PSD-ul l-a prezentat ca cel mai mare specialist nu numai din România în materie de gestionare de epidemii.

Dacă l-ar întreba PSD-ul pe bunul lor prieten Streinu Cercel dacă e de acord cu suspendarea stării de alertă, cred că ar obține răspuns negativ.

ADVERTISEMENT

E o greșeală de comunicare, s-a consultat cu specialiștii, dar nu i-a invocat. În astfel de situații nu decide politicul, decid specialiștii. Nu decide Iohannis, Ciolacu, Ponta, nici măcar USR care nu știe pe ce lume se află”, a explicat CTP la Digi 24.

Cristian Tudor Popescu nu crede că PSD are motive să dea jos Guvernul Orban

Jurnalistul e convins că prelungirea stării de alertă nu ajută PNL-ul, însă nu vede niciun motiv pentru care PSD ar vota împotriva acestui fapt. Mai mult, gazetarul nu înțelege de ce PSD ar încerca să răstoarne Guvernul Orban în acest moment în care cel mai logic lucru de făcut ar fi să-i lase pe cei din PNL să-și „ducă crucea”.

PNL nu are interesul prelungirii stării de alertă. Așa cum spunea Ludovic Orban, ceea ce contează acum e economia. Ca să relansezi economia, fiind și obiectiv electoral, vei avea capital politic pentru alegeri. Ca să relansezi economia, starea de alertă nu te ajută, restricțiile nu te ajută. Interesul electoral al Guvernului ar fi fost mai degrabă relaxarea totală. Oameni buni noi suntem binefăcătorii voștri, gata. Vă mulțumim că ați urmat regulile, dar acum toată lumea face ce vrea. Puteau să spere în a câștiga voturi.

Îți trebuie tărie când toți patronii cer plângând să redeschizi restaurantele, dar totuși Guvernul vrea să mențină din considerente medicale, din punctul de vedere al specialiștilor și al Guvernului. Ce să facă PSD, ALDE, Pro România? Să dea jos Guvernul acum? Dacă starea de alertă e respinsă, înseamnă o bilă neagră electoral la adresa Guvernului, se comunică faptul că nu are sprijin parlamentar și eventual poate fi dat jos.

Nu e interesul PSD-ului în acest moment. Să dea jos Guvernul Orban și să primească în brațe bolovanul economic care trebuie urnit? Nu are niciun interes, înainte de alegeri văd că e convergență între partide pentru sfârșitul lui septembrie alegerile locale. Înainte de alegeri să preia guvernarea PSD-ul, ar fi o prostie.

Dimpotrivă, să lase PNL-ul să-și ducă crucea până în alegeri și să încerce să speculeze”, a completat CTP.

ADVERTISEMENT