Sport

Cristiano Bergodi a bătut palma cu Şucu! Va fi noul antrenor la Rapid. Exclusiv

Adrian Mutu este pe picior de plecare de la Rapid şi FANATIK a aflat că viitorul antrenor va fi Cristiano Bergodi, care s-a înţeles deja cu tandemul Şucu-Angelescu.
07.07.2023 | 17:02
Cristiano Bergodi a batut palma cu Sucu Va fi noul antrenor la Rapid Exclusiv
Cristiano Bergodi a bătut palma cu Şucu! Va fi noul antrenor la Rapid. Foto: Fanatik
ADVERTISEMENT
07-07-2023
14:05

Cristiano Bergodi, noul antrenor de la Rapid!

FANATIK a aflat că noul antrenor al Rapidului va fi Cristiano Bergodi. Negocierile au fost purtate cu preşedintele Daniel Niculae, iar tandemul Şucu-Angelescu şi-a dat acordul. Italianul va semna un contract valabil două sezoane, cu opţiune de prelungire pe încă unul. Cel mai probabil, Bergodi va fi prezentat săptămâna viitoare. Din informaţiile noastre, Adrian Mutu îşi va lua luni adio de la jucători şi va pleca la Neftci Baku, noua sa echipă.  

Înainte de a fi demarate discuţiile cu Bergodi, preşedintele Daniel Niculae l-a consultat şi pe liderul vestiarului Cristian Săpunaru. Căpitanul a confirmat că italianul va fi bine primit de vestiar şi toţi jucătorii sunt încântaţi că vor lucra cu el. 

Cristiano Bergodi îşi va începe al treilea mandat pe banca Rapidului. El a mai condus echipa între iulie 2007 – octombrie 2007, respectiv aprilie 2015 – iunie 2015. Chiar dacă a stat puţin, Bergodi a câştigat un trofeu cu giuleştenii, Supercupa României, în primul mandat. 

Adrian Mutu a acceptat oferta azerilor de la Neftci Baku şi este pe picior de plecare de la Rapid, cu doar o săptămână înainte de startul campionatului. FANATIK a aflat că două nume au rămas în cursa pentru înlocuirea “Briliantului”.

Finală Bergodi-Şumudică la Rapid! Dan Şucu îl vrea pe italian

Din informaţiile noastre, “finala” pentru postul de antrenor la Rapid este Cristiano Bergodi – Marius Şumudică. Între cei doi se va alege viitorul tehnician. Ambii au mai antrenat în Giuleşti în trecut.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Dan Şucu îl vrea pe Cristiano Bergodi, aceasta fiind şi preferinţa preşedintelui Daniel Niculae. Italianul a participat şi la sărbătoarea Centenarului, fiind invitat de conducerea clubului.

Dan Şucu, în tribunele stadionului Giuleşti. Sursa: sportpictures.eu
Dan Şucu, în tribunele stadionului Giuleşti. Sursa: sportpictures.eu

Marius Şumudică, cerut de galerie! Şumi vrea la Rapid cu orice preţ

De cealaltă parte, galeria îl cere pe Marius Şumudică. Iar fostul jucător şi antrenor din Giuleşti este disperat să revină la Rapid. Din informaţiile noastre, Şumi a transmis că ar veni pe orice salariu la echipă.

ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi a acordat un interviu pentru FANATIK chiar pe stadionul Giuleşti la sărbătoarea Centenarului, spunând că vrea să rămână în SuperLiga şi în stagiunea viitoare. Italianul are şanse mari să o facă pe banca Rapidului:

“În Giulești s-a văzut că e foarte greu să joci, inclusiv pentru mine cu Sepsi. E un stadion frumos și suporterii cu jucătorii din primul minut și până la capăt.

ADVERTISEMENT

Sper că voi fi la o echipă din Liga 1 și în sezonul viitor. Aici mi-am petrecut majoritatea carierei de antrenor și sunt foarte bucuros de ceea ce am făcut aici”, a spus Bergodi.

Mutu pleacă după un an şi jumătate!

De cealaltă parte, Marius Şumudică a declarat că are Rapidul în sânge şi nu se pune problema de detaliile contractului sau de bani, ci de sentimente şi de viaţă, astfel că ar veni ca antrenor indiferent de situaţie.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu pleacă de la Rapid după un an şi jumătate. El a fost numit în locul lui Mihai Iosif, în luna martie a anului 2022. În sezonul precedent, a reuşit calificarea în play-off alături de giuleşteni, echipa încheind campionatul pe locul cinci.

  • 2 mandate a avut Cristiano Bergodi pe banca Rapidului
  • 1998 este anul în care Marius Şumudică a câştigat titlul cu Rapid ca jucător
ADVERTISEMENT