Sport

Cristiano Ronaldo conduce topul celor mai bine plătiți sportivi din lume! Cum arată clasamentul

A fost publicată lista cu cei mai bine plătiți sportivi din lume în anul 2023. În cadrul clasamentului, Cristiano Ronaldo conduce topul detașat.
09.02.2024 | 06:00
Cristiano Ronaldo conduce topul celor mai bine platiti sportivi din lume Cum arata clasamentul
Cristiano Ronaldo conduce topul sportivilor cu cele mai mari salarii din lume. Sursa Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Este cunoscut salariul astronomic pe care îl are atacantul portughez la Al-Nassr. Dar și faptul că cel mai popular om de pe Instagram câștigă sume importante și din publicitate. Astfel, Cristiano Ronaldo conduce topul celor mai bine plătiți sportivi din lume.

Cristiano Ronaldo conduce topul celor mai bine plătiți sportivi din lume!

În topul pe care îl conduce Cristiano Ronaldo, restul sportivilor se află la mare depărtare de cifrele câștigate de portughez. Clasamentul pe 2023 are 100 de nume, iar în top 10 se află 4 fotbaliști uriași, conform celor de la Sportico.

ADVERTISEMENT

Așadar, Cristiano Ronaldo, liderul acestui clasament, câștigă anual 275 de milioane de dolari, 6o de milioane fiind doar din campaniile de publicitate cu branduri precum Nike, Herbalife, Armani, Tag Heuer, DAZN, PokerStars sau Binance.

În clasamentul celor mai bine plătiți sportivi, Cristiano Ronaldo este urmat de Jon Rahm, jucător profesionist de golf. Spaniolul câștigă 203 de milioane de euro. TOP 3 este închis de Lionel Messi, cel care a refuzat o ofertă imensă de la Al-Hilal, bani care l-ar fi făcut de departe cel mai bine plătit sportiv.

ADVERTISEMENT

Așadar, argentinianul a decis să meargă la echipa lui David Beckham, Inter Miami. La formația din MLS, câștigătorul a 8 Baloane de Aur câștigă 65 de milioane de dolari, iar pe lângă acest lucru aceeași sumă o primește și din campaniile de publicitate. Astfel, Messi primește anual suma de 130 de milioane de dolari, cu 145 de milioane mai puțin decât Ronaldo.

Cum arată clasamentul

În primii 10 sportivi care câștigă foarte mulți bani din salarii și publicitate se mai află nume precum LeBron James, Kylian Mbappe, Neymar, Stephen Curry, Giannis Antetokounmpo, Kevin Durant și Patrick Mahomes.

ADVERTISEMENT

Astfel, LeBron James, baschetbalistul american al celor de la Lakers, câștigă anual 125.7 milioane de dolari pe an. Fotbalistul celor de la PSG primește anual 125 de milioane de dolari pe an, iar Neymar câștigă 121 de milioane de dolari după transferul la Al-Hilal.

Următorii trei sportivi sunt veniți din baschet. Așadar, Stephen Curry, component al celor de la Golden State Warriors, câștigă anual 98.9 milioane de dolari și este urmat de grecul celor de la Milwaukee Bucks, Giannis, care primește din salariu și publicitate, 88.4 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Kevin Durant, component al celor de la Phoenix Suns, câștigă 86.9 milioane de dolari pe an. Clasamentul primilor 10 este închis de cel mai bine plătit jucător de fotbal american, Patrick Mahomes, care face parte din echipa Kansas City Chiefs și câștigă 84.3 milioane de euro.

Mențiuni speciale ale celor mai bine plătiți sportivi din lume

  • Karim Benzema, Al-Ittihad – 78 de milioane de dolari
  • Max Verstappen, Red Bull Racing – 75 de milioane de dolari
  • Canelo Alvarez, boxer – 66 de milioane de dolari
  • Erling Haaland, Manchester City – 63 de milioane de dolari
  • Lewis Hamilton, Mercedes – 62 de milioane de dolari
ADVERTISEMENT