Sport

Cristiano Ronaldo a împlinit 39 de ani. 7 recorduri impresionante pentru legenda lui Real Madrid

Cristiano Ronaldo a împlinit 39 de ani astăzi. În contextul aniversării, haideți să vedem 7 recorduri impresionante pentru legenda lui Real Madrid.
05.02.2024 | 18:21
Cristiano Ronaldo a implinit 39 de ani 7 recorduri impresionante pentru legenda lui Real Madrid
Cristiano Ronaldo a împlinit 39 de ani astăzi. În contextul aniversării, haideți să vedem 7 recorduri impresionante pentru legenda lui Real Madrid. Sursa Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Astăzi, 5 februarie, este ziua în care Gheorghe Hagi, Neymar, Tevez și Cristiano Ronaldo își sărbătoresc aniversările, iar portughezul a împlinit 39 de ani. Fostul jucător al lui Real Madrid este recunoscut pentru numărul impresionant de recorduri, astfel vom prezenta aici 7 dintre cele mai importante.

Cristiano Ronaldo a împlinit 39 de ani. 7 recorduri impresionante pentru legenda lui Real Madrid

Cristiano Ronaldo a împlinit 39 de ani, iar până acum, portughezul ne-a demonstrat că vârsta este cu adevărat doar un număr. După 30 de ani, CR7 a avut cele mai spectaculoase performanțe din carieră. Totodată, legenda lui Real Madrid a obținut și recorduri impresionante, iar acum vom discuta despre 7 dintre cele mai importante.

ADVERTISEMENT

“Nu urmăresc recordurile, recordurile mă urmăresc”, a spus Cristiano Ronaldo atunci când a revenit pe Old Trafford. În cariera sa, portughezul a evoluat la cluburi de top ca Sporting, Manchester United, Real Madrid, Juventus, iar acum face parte din echipa celor de la Al-Nassr, unde este cel mai important component al formației din Arabia Saudită.

În perioadele sale cele mai frumoase din Premier League, La Liga, Serie A sau Champions League, Cristiano Ronaldo a reușit lucruri mărețe în fotbal. Totodată, legenda de pe Bernabeu a ținut steagul sus și în componența echipei naționale a Portugaliei.

ADVERTISEMENT

1. Goluri internaționale

Portugalia a însemnat cel mai mult pentru Cristiano Ronaldo, conform spuselor atacantului. Câștigătorul a 5 Baloane de Aur a impresionat prin evoluțiile sale în tricoul echipei naționale. Astfel, Ronaldo a devenit cel mai bun marcator din istoria echipelor naționale, cu 128 de goluri. Totodată, este și deținătorul titlului de cel mai selecționat jucător, cu 205 de prezențe în tricoul Portugaliei.

2. Cel mai bun marcator din istorie

Cristiano Ronaldo este recunoscut pentru reușitele sale de pe teren. În cariera sa, portughezul a uimit execuții incredibile, dar și prin numărul de goluri pe care îl strângea la fiecare final de sezon. An de an, în dreptul lui Ronaldo se strângeau cifre importante, astfel, Cristiano a ajuns primul fotbalist care atinge borna de 800 de goluri. Totodată, este și jucătorul cu cele mai multe goluri marcate pentru club și națională, cu 873 de reușite.

ADVERTISEMENT

3. Gol la fiecare Campionat Mondial

Cristiano Ronaldo a evoluat în 2022 la Campionatul Mondial cu numărul 5 din carieră. În primul meci cu Ghana, în minutul 65, portughezul a marcat din penalty, iar reușita i-a adus un nou record. Cristiano a devenit primul fotbalist care marchează la 5 Campionate Mondiale diferite.

4. “Mister Champions League”

În urma performanțelor din Champions League, unde a dominat cu fiecare ocazie competiția, jurnaliștii englezi l-au numit pe Cristiano Ronaldo “Mister Champions League” (n.r. Domnul Champions League). Competiția care demonstrează an de an cine este cea mai bună echipă din Europa îl are ca cel mai bun marcator din toate timpurile pe Cristiano Ronaldo. Portughezul are 141 de goluri.

ADVERTISEMENT

 

5. Două cluburi, 5 trofee Champions League

Cristiano Ronaldo se află și în topul jucătorilor care au câștigat Champions League de cele mai multe ori. Însă, a devenit primul fotbalist din istorie care a reușit această performanță cu două cluburi diferite. Cu Manchester United și Real Madrid, CR7  a câștigat Liga Campionilor de 5 ori.

6. Golgheter pentru Real Madrid

În cei 9 ani petrecuți pe Bernabeu, Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bun marcator din istoria lui Real Madrid. 451 de reușite și-a trecut portughezul în cont pentru clubul la care a obținut cele mai mari performanțe și unde a avut cea mai bună perioadă a carierei.

7. Peste 50 de goluri în Premier League, La Liga și Serie A

Tot la capitolul goluri, segmentul unde portughezul stă cel mai bine, Ronaldo este singurul jucător care are peste 50 de reușite în TOP 5 campionate din lume. Atacantul a reușit acest lucru în Premier League, La Liga și Serie A.

ADVERTISEMENT