Sport

Cristiano Ronaldo e peste Messi și la bani! Top 10 fotbaliști cu cele mai mari încasări în 2021

Starul portughez conduce din nou topul Forbes, în detrimentul rivalului argentinian. Încasările sale sunt de-a dreptul amețitoare.
22.09.2021 | 12:20
Cristiano Ronaldo e peste Messi si la bani Top 10 fotbalisti cu cele mai mari incasari in 2021
Ronaldo și-a depășit rivalul și în topul fotbaliștilor cu cele mai mari încasări din lume. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Lui Cristiano Ronaldo îi merg toate ca pe roate de când a revenit la Manhcester United. A înscris patru goluri în cele trei meciuri disputate până acum și tocmai s-a instalat din nou pe prima poziție în topul Forbes destinat fotbaliștilor cu cele mai mari încasări din lume, în fața rivalului Lionel Messi.

Deși are un salariu ceva mai mic, portughezul reușește să se detașeze datorită activităților comerciale pe care le desfășoară. Doar Roger Federer (77 milioane de euro), LeBron James (55,5 milioane de euro) și Tiger Woods (51 milioane de euro) sunt personalitățile din lumea sportului ce îl depășesc pe starul portughez la acest capitol.

ADVERTISEMENT

Ronaldo, pe primul loc în topul fotbaliștilor cu cele mai mari încasări din lume. I-a luat fața rivalului Messi

Concret, potrivit celor de la Forbes, Cristiano Ronaldo va încasa în acest an, datorită revenirii pe Old Trafford, nu mai puțin 107 milioane de euro brut. Dacă 60 de milioane reprezintă salariul, restul de 47 provin din sponsorizări și parteneriate ale brandului său, CR7.

În schimb, Lionel Messi se află pe locul al doilea, cu încasări de 94 de milioane de euro. Deși are un salariu ceva mai mare față de rivalul său, acesta nu reușește să se impună la capitolul activități comerciale.

ADVERTISEMENT

Și următoarele două poziții le aparțin, surprinzător sau nu, unor staruri ale celor la PSG. Este vorba despre Neymar, cu 81 de milioane de euro în cont și Kylian Mbappe, care încasează cam o treime din câștigurile celorlalți colegi ai săi, respectiv 37 de milioane.

Iniesta, singurul fotbalist din Top 10 care nu evoluează în Europa

Pe poziția a cincea se află egipteanul lui Liverpool, Mohamed Salah, cu 35 de milioane de euro, urmat de Andres Iniesta. Deși nu evoluează în Europa, fostul star al Barcelonei se laudă cu încasări de aproape 30 de milioane de euro, datorită afacerilor din Spania și Japonia.

ADVERTISEMENT

Topul 10 este completat de Robert Lewandowski (30 milioane de euro), Paul Pogba (29 milioane de euro), Gareth Bale (27 milioane de euro) și Eden Hazard (24 milioane de euro).

Messi va rata următorul meci din Ligue 1. PSG a dezvăluit rezultatul RMN-ului efectuat după derby-ul cu Lyon

Nu se mai termină veștile proaste pentru Lionel Messi. PSG a anunțat, printr-un comunicat publicat recent pe site-ul oficial, că RMN-ul efectuat imediat după derby-ul cu Lyon a confirmat bănuielile medicilor.

ADVERTISEMENT

Mai exact, starul argentinian a suferit o contuzie osoasă la genunchiul stâng și urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale, ceea ce înseamnă că va rata următoare etapă de campionat, în care vicecampioana Franței va da piept cu „lanterna roșie” Metz.

Lionel Messi, în urma loviturii primite la genunchiul stâng, a făcut un RMN în această dimineață, prin care s-au confirmat semnele unei contuzii osoase, urmând ca o nouă investigație să aibă loc în 48 de ore”, au anunțat parizienii.

ADVERTISEMENT