Sport

Cum l-a ratat Liverpool pe Cristiano Ronaldo pentru doar 10 milioane de euro! Michael Owen a blocat transferul și l-a trimis la United: „Era să ne înecăm cu mâncare când am văzut la TV!”

Incredibil, dar adevărat. Cristiano Ronaldo putea fi fotbalistul marii rivale a lui United, Liverpool. Michael Owen a blocat însă mutarea lusitanului pe Anfield.
24.10.2021 | 13:45
Cum la ratat Liverpool pe Cristiano Ronaldo pentru doar 10 milioane de euro Michael Owen a blocat transferul si la trimis la United Era sa ne inecam cu mancare cand am vazut la TV
ADVERTISEMENT

Manchester United și Liverpool se pregătesc de primul derby al sezonului. Meciul de pe Old Trafford, programat duminică, 24 octombrie, de la ora 18:30, se anunță și mai interesant odată cu revenirea lui Cristiano Ronaldo pe „Teatrul Viselor”.

Superstarul portughez nu este străin deloc de confruntările cu marea rivală a „diavolilor roșii”. Cristiano a fost adversarul „cormoranilor” de 12 ori, în nouă dintre aceste dueluri fiind chiar jucătorul lui Man United, echipă pentru care a mai evoluat între 2003 și 2009.

ADVERTISEMENT

Lui Ronaldo nu îi prea priesc însă confruntările cu Liverpool. Având în vedere că este o adevărată mașinărie de marcat goluri, pare chiar ciudat, dar adevărat, să auzi că lusitanul nu a marcat decât trei goluri împotriva „cormoranilor”. Una dintre reușite a venit din penalty, într-o înfrângere rușinoasă suferită de United pe Old Trafford, scor 1-4.

Cristiano Ronaldo a fost aproape de Liverpool. De ce a picat transferul

Puțină lume știe însă că Ronaldo a fost foarte aproape să fie coechipierul „cormoranilor” și nu adversarul lor. Cu un an înainte ca Man United să îl cumpere de la Sporting Lisabona, Liverpool a negociat pentru transfer, până în momentul în care pretențiile lusitanilor au crescut extrem de mult.

ADVERTISEMENT

„Au crescut prețul de la 5 milioane de euro la 15 milioane de euro, iar noi nu puteam oferi atât. Poate că ar fi trebuit să acceptăm, dar nu am fost siguri. Ne era teamă să nu facem o greșală”, a declarat fostul manager al lui Liverpool, Gerard Houllier, pentru Goal.

Indecizia „cormoranilor” a făcut ca Manchester United să îl sufle pe Cristiano Ronaldo, după un amical între echipa de atunci a lui Sir Alex Ferguson și Sporting Lisabona.

ADVERTISEMENT

„Era o zi de marți. Terminasem antrenamentul de dimineață și luam prânzul, iar pe burtieră la Sky Sports am văzut scris ‘Manchester United l-a transferat pe Cristiano Ronaldo pentru 19 milioane de euro’.

Eu și Gerard era să ne înecăm cu mâncare. Îmi amintesc cum Gerard a sărit de pe scaun și a început să urle ‘Ce naiba s-a întâmplat acolo?’”, a declarat fostul secund al lui Houllier, Phil Thompson, pentru The Athletic.

ADVERTISEMENT

Negocierile cu Sporting nu au fost singurul impediment în calea transferului lui Cristiano Ronaldo la Liverpool, ci și pretențiile salariale ale celui care avea să devină cvintuplu câștigător de Balon de Aur.

„Îl urmăream de un an pe Cristiano, dar ne-am împotmolit un pic din cauza salariului pe care îl cerea. Nu îi puteam da atât lui Ronaldo. La noi în echipă era Michael Owen, care tocmai câștigase Balonul de Aur. Nu putea avea un salariu mai mic decât al unui puști de 17 ani”, a mai adăugat Gerard Houllier.

„Cormoranii”, greu de ucis de CR7

Liverpool nu a uitat ușor evenimentul și i-a făcut mai mereu zile grele lui Cristiano Ronaldo. Portughezul a avut nevoie de zece meciuri contra „cormoranilor” pentru a înscrie primul său gol împotriva rivalei de moarte a lui Manchester United.

În 2009, Cristiano a plecat de la Manchester la Madrid și, cinci ani mai târziu, a dat din nou piept cu Liverpool, ce această dată în calitate de fotbalist al Realului. Cele două echipe au fost adversare în grupele UEFA Champions League, sezonul 2014-2015, Ronaldo deschizând scorul în victoria de vis a „galacticilor”, pe Anfield, scor 3-0.

„A fost ceva special, e primul meu gol pe Anfield. Sunt foarte fericit!”, a declarat, după acel meci, Cristiano Ronaldo. Reușita din Liverpool – Real Madrid 0-3 râmâne singura pe terenul rivalei lui United, dar are o conotație și mai specială pentru Cristiano Ronaldo. A fost a 70-a reușită în UEFA Champions League, gol cu care i-a doborât recordul lui Raul Gonzalez și a devenit cel mai bun marcator din istoria competiției.

  • 3 goluri a marcat Cristiano Ronaldo în meciurile cu Liverpool, 2 pentru Manchester United și 1 pentru Real Madrid

  • (P) Cota Get’s Bet pentru Manchester United – Liverpool: 2,25 este cota pentru „peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT