Sport

Cristina Neagu, în pericol de a rata Europeanul de handbal feminin! Norvegia și Suedia nu vor să mai organizeze turneul fără spectatori

14.05.2020 | 12:38
Cristina Neagu in pericol de a rata Europeanul de handbal feminin Norvegia si Suedia nu vor sa mai organizeze turneul fara spectatori
ADVERTISEMENT

Cristina Neagu și colegele ei de la naționala României ar putea rata Europeanul de handbal care este programat în perioada 3-20 decembrie 2020 în Norvegia și Danemarca!

CE de handbal feminin programat în Norvegia și Danemarca e în pericol

Și nu este responsabilitatea lor dacă nu ar mai ajunge la turneul final al Europenelor, unde România a fost calificată prin decizia Federației Internaționale de handbal, ca urmare a suspendării preliminariilor.

ADVERTISEMENT

Pur și simplu, pandemia de coronavirus a dat peste cap toate planurile organizatorilor. Federațiile din Norvegia și Danemarca au trimis interpelări la sediul EHF pentru a afla ce se poate face pentru ducerea la bun sfârșit a competiției, în noile condiții de desfășurare a partidelor.

Ce măsuri au luat norvegienii

Atât norvegienii, cât și danezii, susțin că un turneu final fără spectatori sau cu maxim 500 de spectatori în tribune nu poate fi suportat din punct de vedere economic, pentru că pierderile ar fi însemnate.

ADVERTISEMENT

Norvegia a luat niște măsuri drastice pentru organizarea spectacolelor sportive și culturale, pe teritoriul ei, din dorința de a estompa răspândirea virusului.

Maxim 500 de spectatori în tribune

Astfel, până în 15 septembrie, la evenimente nu pot participa decât maximum 200 de persoane, iar în perioada turneului final din decembrie 2020, restricțiile impuse sunt la 500 de spectatori.

ADVERTISEMENT

O situație care nu ar acoperi nici măcar pe jumătate costurile organizării competiției, în condițiile în care ar urma să se joace cu tribunele aproape goale și turismul ar fi zero, pentru că fanii echipelor participante nu ar putea fi prezenți.

În program figurează 47 de meciuri

Sunt programate a se disputa la turneul final 47 de meciuri, dintre care 26 pe teritoriul Norvegiei, la Oslo, Trondheim și Stavanger și 21 pe cel al Danemarcei, la Herning și Frederikshavn.

ADVERTISEMENT

Pe 18 iunie este programată tragerea la sorți a grupelor turneului final, România figurând în urna capilor de serie. România are 12 prezențe la turnee finale de CE, unde a obținut locul 4 în 2008. O singură dată a lipsit, în 2006, când a fost eliminată în barajul de calificare de Serbia, pregătită atunci de fosta celebritate a handbalului danez, Anja Andersen.

ADVERTISEMENT